Placeholder

Recept voor Pizza verdure e prosciutto

Een heerlijke pizza met groente en ham! Door het weglaten van de mozzarella en de zelfgemaakte bodem, minder calorieën.

Een heerlijke pizza met groente en ham! Door het weglaten van de mozzarella en de zelfgemaakte bodem, minder calorieën.

Ingrediënten:
• 500 g bloem, gezeefd
• 1 zakje gedroogde gist (7 g)
• 4 el olijfolie
• 1 blik gepelde tomaten (400 g)
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 courgette, in plakjes 
• 1 aubergine, in plakjes
• 150 g cherry- tomaatjes
• 100 g parmaham
• 75 g rucola
• 15 g Parmezaanse kaas

Extra nodig: keukenmachine of mixer met deeghaken, staafmixer, 2 bakplaten bekleed met bakpapier

Bereiding
Kneed met de keukenmachine of mixer een soepel deeg van de bloem, gist, 1 eetlepel olijfolie, een snuf zout (zorg dat het zout de gist niet raakt, dus meng eerst bloem, gist en olie) en 275 milliliter handwarm water. Vorm een bal en laat het deeg onder een schone theedoek 1 uur rijzen. Pureer de gepelde tomaten en schenk in een pan. Voeg 1 eetlepel olijfolie en de knoflook toe en kook 10 minuten zachtjes tot een dikke tomatensaus. Verhit de grillpan. Bestrijk de courgette en aubergine dun met de laatste 2 eetlepels olijfolie en gril aan beide kanten 2 minuten, of tot ze mooie roosterstrepen hebben. Verwarm de oven voor tot 250 C. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 dunne pizzabodems. Leg ze op de bak- plaat. Bestrijk met 2 eetlepels tomatensaus en beleg met de gegrilde groenten en de tomaatjes. Bak de pizza’s in de voor- verwarmde oven in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Leg op 4 borden en leg er de ham losjes op. Bestrooi met de rucola en schaaf of rasp er de Parmezaanse kaas over.

Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 1 uur
Oventijd: 6-8 minuten