Placeholder

Recept voor pasta met aubergine-fetasaus

Handig: 1x koken en 2x eten! Maak je vandaag deze pasta? Als je dit recept volgt houd je genoeg restjes over om morgen heerlijke couscous met mediterrane eieren te maken.

Handig: 1x koken en 2x eten! Maak je vandaag deze pasta? Als je dit recept volgt houd je genoeg restjes over om morgen heerlijke couscous met mediterrane eieren te maken.

Boodschappenlijstje voor 4 personen
– 300 g penne
– 4 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode peper, zonder zaadjes fijngesneden
– 3 tenen knoflook, fijngesneden
– 1 aubergine, in blokjes
– 3 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
– 2 tl gemalen komijn
– 100 g zwarte olijven
– 1 el gedroogde oregano
– 200 g feta, in blokjes

Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Verhit in een ruime braadpan de olijfolie. Fruit de ui, de rode peper en de knoflook 1 minuut. Bak de aubergine 4 minuten mee. Voeg de blikken gepelde tomaat en de komijn toe. Druk de tomaten met een spatel plat. Kook de tomatensaus 10 minuten op laag vuur. Voeg de olijven, de oregano en de feta met zout en peper naar smaak toe. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep de helft van de auberginesaus door de pasta.

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat bewaar je voor morgen?
Laat de rest van de aubergine- fetasaus afkoelen tot kamer- temperatuur. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast tot de volgende dag.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home