Placeholder

Recept voor witlofschotel met geitenkaas

Deze ovenschotel is heerlijk én makkelijk klaar te maken. De witlof en de geitenkaas zijn een lekkere combinatie. Hmm..

Deze ovenschotel is heerlijk én makkelijk klaar te maken. De witlof en de geitenkaas zijn een lekkere combinatie. Hmm..

Ingrediënten:
– 8 stronkjes witlof
– 50 g roomboter, kamertemperatuur
– 1 el honing
– 1 el verse tijmblaadjes
– 8 plakjes beenham
– 10 plakken Hollandse belegen geitenkaas
– 4 grote kruimige (pof)aardappelen

Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd een plakje van de onderzijde van de witlof. Kook de witlof in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Prak intussen met een vork de honing met tijmblaadjes, zout en peper naar smaak door de zachte boter. Giet de witlof af in een vergiet en laat goed uitlekken. Wikkel elk stronkje witlof in een plakje ham en plakje kaas.

Leg de witlof in de ovenschaal. Leg er de laatste 2 plakjes kaas op en bestrooi met peper naar smaak. Bak de witlof in de voorverwarmde oven 20-25 minuten tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Leg intussen de aardappelen in een magnetronschaal. Pof ze in de magnetron op 700 Watt in 10 minuten gaar.

Neem de schaal uit de magnetron en laat de aardappelen onder een schone keu- kendoek nagaren. Snijd de aardappelen kruislings open en druk het kruim iets omhoog. Verdeel de honing-tijmboter over de aardappelen en serveer bij de witlof- schotel.

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 20-25 minuten