Placeholder

SUPERingrediënt: tuinboontjes

Ze zijn er weer: tuinbonen! Hartstikke lekker, heel gezond en zo van het land. Ook nog heerlijk vers dus.

Ze zijn er weer: tuinbonen! Hartstikke lekker, heel gezond en zo van het land. Ook nog heerlijk vers dus.

De smaak te pakken
Tuinbonen zijn een echte zomergroente, je kunt ze alleen van april tot september vers kopen. Maar niet getreurd, uit de diepvries zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar.

Doppen doe je zo
Tip: trek latex handschoentjes aan als je veel tuinbonen gaat doppen. De peulen bevatten namelijk looizuur, waardoor je handen zwart kunnen kleuren. 

Hup, de keuken in! Zo maak je smeuïge tuinbonenspread 
Doe 400 g gekookte tuinbonen, 2 el fijngehakte dille, 1 el fijngehakte verse basilicum, 2 teentjes geperste knoflook en 3 el olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Voeg peper en zout naar smaak toe. Besmeer een boterham of cracker met de spread en leg er wat plakjes radijs op.