Placeholder

Recept voor Griekse pasta salade

Na al dat pannekoeken geweld van gisteren, vandaag een wat lichtere maaltijd!

Na al dat pannekoeken geweld van gisteren, vandaag een wat lichtere maaltijd!

Ingrediënten:
– 300 g pastaschelpjes
– 4-5 el tzatziki (fles of zelfgemaakt, zie tip)
– 500 g trostomaten
– 1⁄2 komkommer
– 1 rode ui, in halve ringen
– 100 g Griekse zwarte olijven in olijfolie, uitgelekt
– 200 g feta, grof verkruimeld
– 1 bos platte peterselie, grof gehakt

Bereiding
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet. Spoel de pasta onder stromend water koud en laat goed uitlekken. Meng de tzatziki door de afgekoelde pasta. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes. Voeg de tomaat, komkommer, rode ui en olijven toe en schep om. Schep ten slotte voorzichtig de feta en de peterselie door de pastasalade. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingstijd: 20 minuten