Placeholder

Recept voor gewokte oosterse biefstukreepjes

Een pittig-zoete lekkernij uit het oosten.

Een pittig-zoete lekkernij uit het oosten.

Ingrediënten:

Voor de saus:
– 1 el oestersaus
– 2 1⁄2 el ketjap manis
– 1 el sweet chilisaus
– 1 tl honing
– 1⁄2 tl gemberpoeder
– snufje witte peper

Voor het vleesgerecht:
– 300 g jasmijn- of witte rijst
– 2,5 el wok-olie
– 400 g biefstuk, op kamertemperatuur, in dunne plakjes (dwars op de draad) gesneden
– 200 g bimi (babybroccoli)
– 1 rode chilipeper, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– zak gesneden paksoi (300 g)

Aan de slag:
Maak eerst de saus door alle ingrediënten in een kom te klutsen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel van de olie in een wok en roerbak de plakjes biefstuk op middel- hoog vuur in 2 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Voeg de rest van de olie aan de wok toe en roerbak de bimi, chilipeper en knoflook in 3 minuten. Voeg daarna de gesneden paksoi toe en roerbak nog 2 minuten mee. Doe het vlees en de saus bij de groenten en warm alles even door. Serveer met de rijst.

Bereidingstijd: 15 minuten