Placeholder

Recept voor mosterdkip met ham & tijm

Als je dol bent op Franse roomsausen bij vlees, dan vind je dit kipgerecht met romige mosterdsaus vast ook heerlijk.

Als je dol bent op Franse roomsausen bij vlees, dan vind je dit kipgerecht met romige mosterdsaus vast ook heerlijk.

Hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
-4 kleine kipfilets
-2 el 
grove mosterd
-8 takjes tijm
-4 plakjes 
rauwe ham
-1 el olijfolie
-scheut 
droge witte wijn
-125 ml slagroom

Extra: 4 cocktailprikkers, aluminiumfolie

Bestrijk de kipfillets rondom met de mosterd. Leg op elke kipfilet 2 takjes tijm en wikkel ze elk in een plakje ham. Zet de ham vast met een prikker. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ca. 6 minuten gaar, keer ze halverwege. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk wat witte wijn in de pan en laat die wegborrelen. Meng de slagroom erdoor en laat hem kort inkoken tot de saus wat dikker is. Leg de kipfilet weer in de pan. Serveer de kip in de saus. Lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven en gekookte sperziebonen.

Tip: Liever een wat pittiger gerecht? Kies dan voor minder grove mosterd: hoe fijner de mosterd, hoe pittiger!

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara Home.