Placeholder

Recept voor.. kippensoep op Chinese wijze

Dit is een origineel recept uit 1979 – 1986. Ook geven we tips om het recept anno nu te maken.

Dit is een origineel recept uit 1979 – 1986. Ook geven we tips om het recept anno nu te maken.

Boodschappenlijstje
-250 g kippenpoulet
-1 l water
-foelie
-1/2 ui, kleingesneden 
-1 teentje knoflook, kleingesneden
-1/2 prei, in ringetjes
-50 g taugé
-1 eetl sherry
-1/2 eetl ketjap asin
zout

Aan de slag
1. Trek bouillon op de bekende wijze.
2. Zeef de bouillon en snijd het kippenvlees eventueel in stukjes. Voeg de ui, knoflook, prei en taugé aan de bouillon toe en laat dit ca. 10 minuten koken.
3. Doe het kippenvlees, sherry, en ketjap erbij en breng de soep op smaak met zout. Trek bouillon van een soepkip of kippensoeppakket.

Anno nu: Chinese kippensoep

Boodschappenlijstje
-1 kippensoeppakket

Aan de slag
1. Vervang de kippenpoulet door een kippensoeppakket en de sherry door 1 eetlepel geraspte gember.
2. Maak de kippensoep. Voeg de ui, knoflook, prei en taugé aan de bouillon toe en laat dit ca. 10 minuten koken.
3. Doe gember en ketjap erbij en breng de soep op smaak met zout.


Leuke tip! 
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber! 

Alles kip & ei? 
Wilbert Schreurs 
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95