Placeholder

Recept voor: pulled pork

Een echte familieklassieker bij hoofdredacteur Sandera Krol thuis: pulled pork. Op Vriendin.nl deelt zij het recept.

Een echte familieklassieker bij hoofdredacteur Sandera Krol thuis: pulled pork. Op Vriendin.nl deelt zij het recept.

Je kunt pulled pork een dag van tevoren maken. Laat het vlees afkoelen in de saus en bewaar het in de koelkast. De volgende dag trek je het vlees uit elkaar en warm je het op in een beetje saus.

Dit heb je nodig:
2 uien • 4 teentjes knoflook • 5 el olijfolie • 1 el komijnzaad • 1 tl zwarte peper • 2 gedroogde rode pepers • 50 ml tomatenketchup • 50 ml stroop • 400 g gepelde tomaten • 4 el wittewijnazijn • 1 kilo varkensnek (procureur) • 4 mooie broodjes

Aan de slag: 
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit ze samen 3 minuten in de helft van de olie in een ruime ovenbestendige braadpan. Kneus het komijnzaad, zwarte en rode peper in de vijzel en bak een minuutje mee met de uien. Voeg de tomatenketchup, stroop, tomaten, azijn en 1 deciliter water toe en breng tegen de kook. Bestrooi het varkensvlees met peper en zout en bak het in de rest van de olie rondom bruin in een koekepan. Doe het vlees bij de saus in de braadpan en breng alles tegen de kook. Zet het vlees met een deksel op de pan in de oven en gaar het ca. 5 uur. Draai af en toe om en controleer na 4 uur op gaarheid: als het vlees makkelijk uit elkaar getrokken kan worden, is het goed. Laat het vlees afkoelen in de saus en haal het er dan uit. Trek het met 2 vorken uit elkaar in dunne repen. Warm de pulled pork op met een paar flinke lepels saus en serveer op vers afgebakken broodjes.

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 5 uur

Bij een broodje pulled pork eet je een heerlijke koolsalade! Lees hier hoe je die maakt.