Placeholder

Maak deze sinaasappelpakjes

Warme chocomel, pepernoten en cadeautjes. Kruip lekker bij elkaar voor een heerlijk Sinterklaasavondje. Met deze pakjes wordt het smullen!

Warme chocomel, pepernoten en cadeautjes. Kruip lekker bij elkaar voor een heerlijk Sinterklaasavondje. Met deze pakjes wordt het smullen!

Recept voor 8 personen.

Dit heb je nodig:
• 1 sinaasappel, schoongeboend
• 250 g mascarpone
• 2 el citroensap

• 60 g fi jne tafelsuiker
• 1 cake 
(kant-en-klaar)
• uitgerolde rode 
marsepein (zie tip)
• 100 g poedersuiker

• 1 à 2 druppels gele voedingskleurstof (toko)

Extra nodig: spuitzak met glad klein spuitmondje.

Aan de slag:
Rasp de sinaasappel boven de mascarpone. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en meng het sap met het citroensap en de suiker door de mascarpone. Snijd de cake in plakjes van ½ centimeter. Besmeer een plakje cake met een beetje van het mascarponemengsel en leg er een plakje bovenop. Herhaal dit een paar keer en eindig met een plakje cake. Maak hoge en minder hoge stapeltjes. Snijd de stapeltjes doormidden. Bekleed de stapeltjes cake (de bovenkant en zijkanten) mooi met uitgerolde stukken marsepein; snijd de onderkanten met een scherp mes bij. Je hebt nu pakketjes van verschillende grootte. Meng in een kommetje de poedersuiker met de gele kleurstof en 1 à 2 el water. Voeg het water druppeltje voor druppeltje toe, want het glazuur mag niet te vloeibaar zijn. Schep het glazuur in de spuitzak en teken linten op de pakjes. Laat het glazuur goed drogen.

Bereidingstijd: ca. 60 minuten.

Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.