Placeholder

Recept voor prei-zalmstamppotje met bieslook

Lekkere stevige kost met frisse, knapperige groenten.

Lekkere stevige kost met frisse, knapperige groenten.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
-1,2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
-2 el olie
-800 g prei, in ringen
-125 g verse roomkaas met kruiden light
-100 g gerookte zalmblokjes
-3 el bieslook, fijngehakt

Aan de slag:
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de preiringen in 4 minuten knapperig gaar. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp ze met voldoende kookvocht en de roomkaas tot een smeuïge puree. Schep er de zalmblokjes, de bieslook en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, Nijhof, Studio Bazar.