Placeholder

Recept voor tonijnsalade met knapperige boontjes

Lekkere knapperige salade!

Lekkere knapperige salade!

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
-100 g haricots verts
-4 tonijnfilets
-6 el olijfolie extra vierge
-100 g eikenblad slamelange
-1 rode ui, in halve ringen
-100 g gegrilde of gemarineerde artisjokharten in olie, uitgelekt
-2 el rodewijnazijn
-200 g pomodorini, gehalveerd
-50 g zwarte olijven
-2 tl kappertjes

Extra nodig: grillpan

Aan de slag:
Kook de haricots verts in water met zout in 4 minuten beetgaar. Bestrijk de tonijnfilets aan beide kanten met 2 el olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan en grill de tonijnfilets in 1-2 minuten per kant bruin en van binnen rosé en sappig. Giet de haricots verts af en laat ze in een zeef uitdampen en iets afkoelen. Verdeel de slamelange met de haricots verts, de uiringen en de artisjokharten over 4 borden. Besprenkel met de rodewijnazijn en 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Leg de tonijnfilets op de salades en maak ze af met de tomaatjes, de olijven en de kappertjes. Sprenkel de rest van de olijfolie over de salades. Lekker met knapperig brood.

Bereidingstijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, H&M Home, Zara Home, Nijhof, Jan van IJken, Maison NL.