Placeholder

Recept voor Italiaanse kipstoof met broccoli

Heerlijk warm stoofpotje!

Heerlijk warm stoofpotje!

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
-3 el olijfolie
-4 kippenbouten
-3 tenen knoflook, fijngehakt
-50 g zwarte olijven
-1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
-200 ml rode wijn
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
-300 g tagliatelle
-500 g broccoli, in kleine roosjes
-2 el pijnboompitten

Aan de slag:
Verhit in een ruime braadpan de olijfolie. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze rondom bruin aan. Neem ze uit de pan. Fruit in het bakvet de knoflook, olijven en rozemarijn 1 minuut zachtjes. Voeg de wijn toe. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de kippenbouten in de pan. Stoof ze afgedekt in 40 minuten gaar. Draai ze halverwege. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Rooster in een droge koekepan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Schep de tagliatelle op 4 borden. Verdeel er de kippenbouten met het stoofvocht over. Meng de pijnboompitten met zout, peper en een extra scheutje olijfolie door de broccoli en serveer erbij.

Bereidingstijd: 25 minuten
Stooftijd: 40 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, H&M Home, Zara Home, Nijhof, Jan van IJken, Maison NL.