Placeholder

Recept voor luxe eggs benedict

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
– Zonnebloemolie
– 4 verse eieren
– 8 el kant-en-klare hollandaisesaus
– 2 beschuitbollen, doormidden gesneden
– 4 plakjes rauwe ham
– Fijne zeezoutvlokken, bijvoorbeeld Fleur de Sel of Maldon
– Versgemalen zwarte peper
– Fijngesnipperde peterselie, als garnering

Bereiding:
Breng een hapjespan met water tegen de kook aan en zorg vooral dat het water niet te hard borrelt. Bekleed vier kleine bakjes (bijvoorbeeld ramequins of koffiekopjes) met een groot stuk vershoudfolie en kwast het midden van de folie in met zonnebloemolie. Breek de eieren in de bakjes, breng de foliepuntjes bij elkaar en bind ze bijeen met een zaksluiter zodat er een soort buideltje ontstaat. Leg de buideltjes in het water en laat de eieren 4-6 minuten koken, afhankelijk van hun maat en je voorkeur. Verwarm ondertussen de hollandaisesaus en rooster de doormidden gesneden beschuitbollen. Om te serveren plaats je de helft van een geroosterde beschuitbol op een bord en beleg die met 1 plakje rauwe ham. Haal de eieren uit het water, snij de buideltjes voorzichtig open en leg de eieren op de ham. Schenk 2 el van de warme hollandaisesaus over elk ei en breng ze op smaak met een beetje zout en versgemalen zwarte peper. Garneer met de fijngesnipperde peterselie en serveer.

Bereidingstijd: 20 minuten