Placeholder

Recept voor karnemelkwafels met gemarineerde aardbeien & slagroom

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
– 1½ el crema di balsamico
– 1 el water
– 1-2 el suiker
– 400 g verse aardbeien zonder kroontjes en in vieren gesneden
– 400 g zelfrijzend bakmeel
– 3 el lichtbruine basterdsuiker
– ½ tl gemalen kaneel
– snufje nootmuskaat
– ½ tl zout –
– 4 eieren, gescheiden
– 600 ml karnemelk
– merg van 1 vanillestokje
– 50 g boter, gesmolten, plus iets meer voor het bakken
– 
stijfgeklopte slagroom
– verse muntblaadjes, als garnering

Bereiding:
Meng de crema di balsamico met het water en de suiker in een grote kom en hussel de aardbeien erdoor. Laat ze een half uurtje op kamertemperatuur marineren. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng het  met de lichtbruine basterdsuiker, gemalen kaneel, nootmuskaat en zout. In een andere kom de eidooiers, karnemelk en vanillemerg met een garde goed klutsen. Voeg dit aan de droge ingrediënten toe samen met de gesmolten boter en schep alles voorzichtig om. Klop de eiwitten bijna stijf en schep ze ook voorzichtig door het mengsel. Maak het wafelijzer goed heet en kwast het in met boter. Gebruik een maatschepje van ca. 80-100 ml om van het mengsel wafels te bakken. Zorg dat het mengsel goed verspreid is over de wafelvorm, maar niet helemaal tot de randjes. Klap het wafelijzer dicht en bak de wafels in ongeveer 3-5 minuten. Hou ze warm in de oven terwijl je de rest bakt. Serveer de warme wafels met de gemarineerde aardbeien en een klodder slagroom en garneer met munt.

Bereidingstijd: 40 minuten (plus een half uurtje marineertijd voor de aardbeien)