×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor karnemelkwafels met gemarineerde aardbeien & slagroom

Recept voor karnemelkwafels met gemarineerde aardbeien & slagroom
12.04.2017 -

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.


Voor 4 personen

Ingrediënten: 
- 1½ el crema di balsamico
- 1 el water
- 1-2 el suiker
- 400 g verse aardbeien zonder kroontjes en in vieren gesneden
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el lichtbruine basterdsuiker
- ½ tl gemalen kaneel
- snufje nootmuskaat
- ½ tl zout -
- 4 eieren, gescheiden
- 600 ml karnemelk
- merg van 1 vanillestokje
- 50 g boter, gesmolten, plus iets meer voor het bakken
stijfgeklopte slagroom
- verse muntblaadjes, als garnering

Bereiding:
Meng de crema di balsamico met het water en de suiker in een grote kom en hussel de aardbeien erdoor. Laat ze een half uurtje op kamertemperatuur marineren. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng het  met de lichtbruine basterdsuiker, gemalen kaneel, nootmuskaat en zout. In een andere kom de eidooiers, karnemelk en vanillemerg met een garde goed klutsen. Voeg dit aan de droge ingrediënten toe samen met de gesmolten boter en schep alles voorzichtig om. Klop de eiwitten bijna stijf en schep ze ook voorzichtig door het mengsel. Maak het wafelijzer goed heet en kwast het in met boter. Gebruik een maatschepje van ca. 80-100 ml om van het mengsel wafels te bakken. Zorg dat het mengsel goed verspreid is over de wafelvorm, maar niet helemaal tot de randjes. Klap het wafelijzer dicht en bak de wafels in ongeveer 3-5 minuten. Hou ze warm in de oven terwijl je de rest bakt. Serveer de warme wafels met de gemarineerde aardbeien en een klodder slagroom en garneer met munt.

Bereidingstijd: 40 minuten (plus een half uurtje marineertijd voor de aardbeien)

Foto: Peter Kooijman

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie