Placeholder

Recept voor kip in rode wijn met geroosterde wintergroenten

Stoof vlees of vis eens in wijn of een lekkere bouillon.

Stoof vlees of vis eens in wijn of een lekkere bouillon.

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-8 bospeentjes, geschrapt
-400 g knolselderij, geschild
-400 g gekookte rode bietjes, geschild
-4 teentjes knoflook, ongepeld
-2 el olijfolie
-75 g magere spekreepjes
-10 g roomboter
-500 g scharrelkipfilets
-300 ml rode wijn
-2 takjes tijm
-2-4 el olijvonaise.

Extra: bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de bospeentjes in de lengterichting. Snijd de knolselderij en bietjes in stukjes van ca. 2 cm dik. Meng de groenten en knoflook voorzichtig door elkaar en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met zeezout en peper naar smaak en schep goed om. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 40 minuten gaar. Bak intussen in een droge braadpan de spekblokjes bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Doe de boter in de pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met zeezout en peper en schenk de wijn geleidelijk in de pan. Voeg de tijm toe en breng aan de kook. Laat de kip afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven; keer regelmatig om. Haal de kipfilets uit de pan. Roer de spekjes en de helft van de peterselie door de wijn. Snijd de kipfilet in dikke plakken en verdeel ze over 4 borden. Schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de geroosterde groenten en olijvonaise.

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 40 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.