Placeholder

Recept voor kruidige cassoulet met kipdrumsticks uit Frankrijk

Een geurig stoofgerecht voor koude winterdagen. Simpel te bereiden en als je een dubbele portie maakt, kun je de helft invriezen voor later.

Een geurig stoofgerecht voor koude winterdagen. Simpel te bereiden en als je een dubbele portie maakt, kun je de helft invriezen voor later.

Ingrediënten:
-4 tomaten
-2 el olijfolie
-40 g boter
-2 braadworsten
-4 kipdrumsticks
-zout en peper
-2 uien, fijngesneden
-3 teentjes knoflook, fijngesneden
-2 tl tomatenpuree
-2 blaadjes laurier
-1 tl gedroogde tijm
-1 tl gedroogde rozemarijn
-150 ml hete kippenbouillon
-2 blikken cannelinibonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
-3 beschuitjes, verkruimeld

Aan de slag:
Ontvel de tomaten: verwijder de harde steelaanzet, maak met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant van elke tomaat, dompel ze 4 minuten in heet water en spoel ze af met koud water. Het vel kun je nu makkelijk verwijderen. Haak de tomaten en zet ze apart. Verhit de olijfolie en boter in de braadpan en bak de braadworsten op een middelhoog vuur in 10 minuten bruin. Leg ze op een bord onder aluminiumfolie. Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper en bak ze in 4 minuten bruin in het overgebleven vet. Leg ze op een apart bord. Verlaag het vuur en bak de ui en knoflook in de pan in 3 minuten. Roer de tomaten, tomatenpuree, laurier, tijm en rozemarijn erdoor. Schenk de hete kippenbouillon in de pan en breng dit aan de kook. Doe de kipdrumsticks erbij, verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat 15 minuten zacht pruttelen. Voeg de cannelinibonen en doormidden gesneden braadworsten toe, verhoog het vuur en laat nog 7 minuten onafgedekt koken. Bestrooi met de verkruimelde beschuitjes en laat nog 3 minuten koken. Roer even door en serveer.

Bereidingstijd: 35 minuten
Stooftijd: 25 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Sissy Boy Homeland, Dille & Kamille.