×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor Franse coq-au-vin

Recept voor Franse coq-au-vin
11.08.2017 -

Een geurig stoofgerecht, ideaal voor vanavond. Simpel te bereiden en als je een dubbele portie maakt, kun je de helft invriezen voor later.


Ingrediënten:
-150 g spekreepjes
-30 g boter
-1 el olijfolie
-750 g kipdijfilet, in grove stukken gesneden
-zout en peper
-6 kleine sjalotjes, gehalveerd
-2 teentjes knoflook, gehakt
-1 el bloem
-250 ml hete kippenbouillon
-250 ml rode wijn
-2 laurierblaadjes
-2 tl gedroogde rozemarijn
-170 g kleine champignons, uit blik of pot, goed uitgelekt
-gesneden stookbrood, voor erbij
-fijngesneden peterselie, als garnering
-dijonmosterd, voor erbij

Aan de slag:
Bak de spekreepjes in de braadpan (zonder vet) in 5 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij. Verhit de boter en olie en bak de kip met zout en peper op een middelhoog vuur al roerend in 6 minuten. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en laat nog 3 minuten mee bakken. Roer de bloem er goed door en voeg de hete bouillon al roerend toe. Voeg daarna de wijn en kruiden toe en breng alles aan de kook. Verlaag het vuur en laat het gerecht 30 minuten sudderen. Voeg de champignons en spekreepjes toe, verhoog het vuur en laat nog 5 minuten onafgedekt koken. Rooster intussen de sneetjes stokbrood voor erbij. Garneer de coq au vin met de peterselie en serveer met het brood en de mosterd.

Bereidingstijd: 20 minuten
Suddertijd: 35 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Sissy Boy Homeland, Dille & Kamille.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor lasagnette met spinazie

23.10.2017 - Mmm, wie lust er nou geen lasagne. Maak een deze heerlijke lasagnette met spinazie: een variatie op de traditionele lasagne. Eetsmakelijk!

Bekijk het recept
Recept voor gehakt-preischotel met ananas

22.10.2017 - Deze preischotel is lekker met gehakt, maar kan ook met kip of vegetarisch gehakt gemaakt worden om 'm zo naar jouw smaak aan te passen.

Bekijk het recept
Recept voor Mexicaanse salade met kipfilet en kidneybonen

21.10.2017 - Ook ideaal als lunchgerecht: Mexicaanse salade.

Bekijk het recept
Recept voor kip in rode wijn met geroosterde wintergroenten

20.10.2017 - Stoof vlees of vis eens in wijn of een lekkere bouillon.

Bekijk het recept
Heerlijk hoofdgerecht!

19.10.2017 - Gember heeft als het vers is een frisse en lichtpikante smaak, de gedroogde en gekonfijte versies zijn wel pittig maar missen het frisse. Dat gember een veelzijdige smaakmaker is, merk je aan dit recept!

Het recept

1

Recept voor pittige chili met braadworst

18.10.2017 - Lekker en gemakkelijk!

Bekijk het recept
Recept voor frisse avocado-komkommersoep

17.10.2017 - Vandaag een frisse avocado-komkommersoep.

Bekijk het recept
Recept voor hartige taart van zalm en prei

16.10.2017 - Deze hartige taart is niet alleen lekker als avondeten, maar ook als lunch. Serveer de taart met gegrilde kerstomaatjes aan de tak of een spinazie-tomaatsalade.

Bekijk het recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 261 |