Placeholder

Recept voor Griekse stamppot met sperziebonen

Lekker, makkelijk en helemaal niet duur!

Lekker, makkelijk en helemaal niet duur!

Ingrediënten:
-1½ kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
-500 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukken
-2 el olijfolie
-200 ml melk
-100 g zwarte olijven zonder pit, grofgehakt
-150 g fetakaas, in blokjes

Extra nodig: pureestamper

Aan de slag:
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6-8 minuten beetgaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de olijfolie en de melk tot een smeuïge puree. Schep de bonen, olijven en kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. 

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Bedazzle, Nijhof, Zara Home, H&M Home.