Placeholder

Recept voor pittig-romige Thaise kipfondue

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:  
100 g pandanrijst
-250 g kip- en/of kalkoenfilethaasjes
-200 g kipgehaktballetjes
-2 kipsaucijzen, in dikke plakjes
-300 g groenten, bijv. schuine plakjes bospeen, paksoi en/of kerstomaatjes
-75 ml zoete chilisaus
-2 el olie
-1 rode ui, gesnipperd
-2 el Thaise rode currypasta
-1 blik kokosmelk
-1 l kippenbouillon (van tablet)
-1 sereh, gekneusd
-2-3 el Thaise vissaus
-Handje basilicum, grofgehakt

Voorbereiden (30 minuten)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het vlees en de groenten over 2 schalen. Schenk de chilisaus in een schaaltje. Giet de rijst af, spoel onder stromend water koud en doe in een kom. Bewaar de rijst, het vlees, de groenten en de dipsaus afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Verhit in een wok de olie. Fruit de ui. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij. Voeg de sereh toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes trekken. Breng op smaak met de vissaus. Schenk de bouillon in een fonduepan en zet op tafel. Zet de rijst, de schalen met vlees en groenten en de dipsaus rondom. Gaar het vlees en de groenten in de netjes in de hete bouillon. Serveer met de chilisaus. Aan het eind geef je iedereen een kom, verdeel er de rijst over en schenk de hete bouillon erbij. Garneer de soep met de basilicum.

Tip: Voeg naar eigen smaak extra currypasta toe voor een fondue met meer pit.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Blokker, Hema, Studio Bazar, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home