Placeholder

Recept voor knapperige Chinese groentefondue

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:  
150 g soba noedels
4 eieren
-2 el koriander, fijngehakt
-200 g sugar snaps
-100 g groene aspergetips
-1 oranje paprika, in reepjes
-250 g kastanjechampignons, schoongeveegd
-4-6 el zoetzure chilisaus
-3 el sojasaus, plus extra
-1 el limoensap
-1 tl sesamolie
-1 tl geroosterd sesamzaad
-2 el olie
-2 l groentebouillon (van tablet)
-2 cm gember, in plakjes
-1 sereh, gekneusd
-1/2 rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes

Voorbereiden (30 minuten)
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los. Meng de koriander en zout en peper naar smaak erdoor. Verhit in een koekepan de olie. Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en rol op. Laat afkoelen, snijd in plakjes en leg ze op een bord.

Giet de noedels af en spoel ze onder stromend water koud. Laat goed uitlekken en doe in een schaal. Verdeel de groenten over schalen of kommetjes. Meng in een kommetje de sojasaus met het limoensap, de sesamolie en het sesamzaad. Schenk de chilisaus in een kommetje. Bewaar de noedels, de groenten, de sauzen en de omeletrolletjes afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Breng de bouillon met de gember, de sereh en de peperringetjes aan de kook. Draai het vuur laag en laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken. Schenk de bouillon in een fonduepan en zet op tafel. Zet de noedels, groenten, omeletrolletjes en dips rondom. Gaar de groenten in de netjes in de hete bouillon. Dip ze in een van de sausjes. Aan het eind geef je iedereen een kom, verdeel er de noedels over en schenk de hete bouillon erbij. Breng de noedelsoep op smaak met wat extra sojasaus.

Tip: Geef met peperringetjes of een beetje wasabipasta de sojasaus extra pit.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Blokker, Hema, Studio Bazar, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home