Placeholder

Recept voor smaakvolle Indiase vleesfondue

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
150 g broccoli, in roosjes
-150 g bloemkool, in roosjes
-200 g (lams)biefstuk, in blokjes
-200 g varkenshaas, in blokjes
-200 g kipdijfilet, in reepjes
-1 gele paprika, in blokjes
-100 g mangochutney
-250 g raita
-2 naanbroden
-2 el olie
-2 el Indiase milde currypasta
-1 blikje tomatenpuree (70 g)
-1 blik kokosmelk (400 ml)
-1 l vlees- of kippenbouillon (van tablet)
-Handvol koriander, grofgehakt

Voorbereiden (30 minuten)
Kook de broccoli en de bloemkool in water met zout beetgaar. Giet ze af en spoel de groenten onder stromend water koud. Verdeel het vlees, de kip en alle groenten over 2 schalen. Schep de mangochutney en de raita in kommetjes. Bewaar de schalen en de dipsauzen afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Verwarm de naanbroden in de oven of, in brede repen gesneden, in de broodrooster. Verhit de olie in een wok. Fruit de currypasta met de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook. Schenk de bouillon in een fonduepan en zet op tafel. Zet de schalen met vlees, kip en groenten, de naanbroden, de mangochutney en de raita rondom. Gaar het vlees, de kip en de groenten in de netjes in de hete bouillon. Dip ze in de mangochutney of raita. Aan het eind geef je iedereen een kom en schenk je de hete bouillon erin. Garneer de soep met de koriander.

Tip: Maak zelf raita door 1 geschilde en fijngesneden komkommer door 250 g Turkse of Griekse yoghurt te mengen. Breng op smaak met gemalen komijn en gember.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Blokker, Hema, Studio Bazar, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home