Placeholder

Recept voor dim sum fondue

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
-75 g zalmfilet zonder huid
-50 g roze garnalen, gehakt
-1 bosuitje, fijngehakt
-1 el Chinese rijstwijn
-1 el sojasaus, plus extra
-75 g varkensgehakt
-30 wontonvelletjes (8×8 cm, diepvries toko)
-ca. 24 dim sum naar keuze (diepvries toko, geschikt om te stomen), ontdooid
-2 l groentebouillon (van tablet)
-3 cm gemberwortel, ongeschild in plakjes
-sojasaus en zoete chilisaus, voor erbij

Extra nodig: keukenmachine (of staafmixer met hakmolen)

Voorbereiden (50 minuten)
Maal in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer met hakmolen) de zalmfilet tot gehakt. Meng het zalmgehakt met de helft van de garnalen, de bosui, de rijstwijn en de sojasaus. Meng het varkensgehakt met andere helft van de garnalen, de bosui, de rijstwijn en de sojasaus. Leg steeds een wontonvelletje met de bebloemde zijde op het werkvlak. Schep er met een theelepeltje een beetje van een van de gehaktvullingen op. Bestrijk het deeg rond de vulling met een beetje water en knijp tot een buideltje dicht. Maak zo met de rest van de gehaktvullingen en de deegvelletjes meer dim sum. Leg ze op schalen. Schenk de sojasaus en de chilisaus in schaaltjes. Bewaar de dim sum en de dips afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Breng de bouillon met de gember aan de kook. Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken. Breng op smaak met sojasaus. Schenk de bouillon in een fonduepan en zet op tafel. Zet de schalen met dim sum en de dips rondom. Gaar de dim sum in de netjes in de hete bouillon. Dip ze in de sojasaus of zoete chilisaus.

Tip: Stoom de zelfgemaakte dim sum van tevoren zodat ze al gaar zijn. Laat de kant-en-klare dim sum goed ontdooien. Bevroren dim sum laten de bouillon namelijk snel afkoelen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Blokker, Hema, Studio Bazar, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home