Recept voor Indiase varkenscurry met broccoli

Recept voor Indiase varkenscurry met broccoli

Een mooie en kleurrijke curry rechtstreeks uit India.

Een mooie en kleurrijke curry rechtstreeks uit India.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

-300 g basmatirijst
-400 g broccoli, in kleine roosjes
-2 el olie
-400 g hamlappen, in reepjes
-1 gele paprika, in repen
-2 el Indiase milde currypasta
-2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
-2 el amandelschaafsel

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in water met zout in 4 minuten beetgaar. Verhit in een hapjespan de olie. Bak het vlees 2 minuten. Schep de paprika erdoor en bak 3 minuten. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk en breng tegen de kook. Stoof de curry nog 5 minuten en laat tot de gewenste dikte inkoken. Rooster in een droge koekepan het amandelschaafsel goudbruin en schud het op een bord. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de curry over en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip: Vervang voor een romige curry 1 blik gepelde tomaten door 1 pakje romige kokosmelk (200 ml).

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, Kitsch Kitchen.