Placeholder

Recept voor tiramisutaart met chocolade krullen

Voor alle koffiefans!

Voor alle koffiefans!

Nagerecht voor 8 personen

Ingrediënten:
-1 biscuitbodem van 1 cm dik of kant-en-klare taartbodem
-1 kopje espresso
-2-3 el koffielikeur
-3 blaadjes witte gelatine
-3 eidooiers
-100 g suiker
-1 bakje mascarpone (250 g)
-200 ml slagroom
-50 g pure chocolade
-cacaopoeder

Extra: springvorm (20 cm ø), bakpapier

Aan de slag:
Neem een kleine springvorm (max. 20 cm). Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm. Vet de rand in en zet er een dubbelgevouwen reep bakpapier tegen. Snijd uit de biscuit- of taartbodem een bodem ter grootte van de vorm. Leg de bodem in de vorm. Meng de espresso met de likeur en besprenkel de bodem ermee.

Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Klop intussen met de mixer of in keukenmachine de eidooiers met de suiker tot een romig en blankgeel mengsel. Roer de mascarpone los en klop door het dooiermengsel. Klop de slagroom lobbig, bijna stijf. Spatel de slagroom luchtig door het mascarponemengsel. Verhit in een steelpan 2 eetlepels water. Knijp de gelatine uit en los op laag vuur in het warme water op. Laat niet koken, want dan verliest de gelatine zijn bindende werking! Schep de gelatine door het mascarponemengsel. Schep de tiramisucrème op de bodem. Zet de taart 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwijder de vorm en het bakpapier van de taart. Schaaf grote krullen van de chocolade en leg op de taart.

Bereidingstijd: 45 minuten
Wachten: 4 uur

Variatietip: Beleg de taart de taart met vers fruit en maak af met mooie krullen witte chocolade en wat gemalen kaneel.

Decoratietip: Bestrooi voor een mooi, herfstig effect je taart dun met gezeefde cacaopoeder.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, H&M Home.