×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor Tex-Mex-stoofpotje

Recept voor Tex-Mex-stoofpotje
19.05.2017 -

Heerlijke stoofpot met varkenshaas, kidneybonen en mais.


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
- 2 el olijfolie
- 1 klontje boter
- 500 g varkenshaas, in blokjes gesneden
- zout en peper
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 groene paprika, grofgesneden
- 2 tl Tex-Mex kruiden
- 1 tl gemalen komijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- ½ tl suiker
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje mais (150 g), uitgelekt
- verse koriander, ter garnering
- tortillachips, voor erbij
- blokjes avocado, voor erbij
- zure room, voor erbij

Aan de slag!
Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan met zware bodem en bak de helft van het vlees rondom bruin in 1 minuut. Voeg zout en peper toe tijdens het bakken. Haal het vlees uit de pan, doe het op een bord, dek het af met aluminiumfolie en bak de rest van het vlees. Doe dit gedeelte ook op het bord en dek af met aluminiumfolie. Bak de ui, knoflook en paprika in 2 minuten in het overgebleven vet. Doe het vlees (en de vleessappen) terug in de pan en roer de Tex-Mex kruiden, komijn, tomatenblokjes en suiker erdoor. Leg een deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Voeg de kidneybonen toe, dek weer af en laat nog 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de mais erdoor en naar smaak zout en peper. Serveer de stoofpot met gele of witte rijst en garneer elke portie met de gehakte koriander, verkruimelde tortillachips, blokjes avocado en een schepje zure room.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tips:
Dep het vlees voor het bakken goed droog met keukenpapier.
- Ook lekker met kipfilet in plaats van varkenshaas.
- Heerlijk met een Mexicaans biertje!

Foto: Peter Kooijman

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

19.11.2017 - Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Bekijk het recept
Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

16.11.2017 - Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Bekijk het recept
Recept voor bloemkoolsoep met chorizo en saffraan

15.11.2017 - De stoere Spaanse smaken van saffraan en chorizo passen goed bij de bloemkool. Dat wordt dus smullen met deze maaltijdsoep!

Bekijk het recept
Recept voor ratatouille met eitjes

14.11.2017 - Even geen zin in vlees en vis? Maak dan deze ratatouille met eitjes. Heerlijk met wat stokbrood.

Bekijk het recept
De lekkerste warme chocolademelk variaties

13.11.2017 - Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.

Lees meer!
Recept voor millefeuille met slagroom en frambozen

13.11.2017 - Advertorial - Je maakt dit lekkernij gemakkelijk met vers bladerdeeg.

Recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 262 |