×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor Tex-Mex-stoofpotje

Recept voor Tex-Mex-stoofpotje
19.05.2017 -

Heerlijke stoofpot met varkenshaas, kidneybonen en mais.


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
- 2 el olijfolie
- 1 klontje boter
- 500 g varkenshaas, in blokjes gesneden
- zout en peper
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 groene paprika, grofgesneden
- 2 tl Tex-Mex kruiden
- 1 tl gemalen komijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- ½ tl suiker
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje mais (150 g), uitgelekt
- verse koriander, ter garnering
- tortillachips, voor erbij
- blokjes avocado, voor erbij
- zure room, voor erbij

Aan de slag!
Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan met zware bodem en bak de helft van het vlees rondom bruin in 1 minuut. Voeg zout en peper toe tijdens het bakken. Haal het vlees uit de pan, doe het op een bord, dek het af met aluminiumfolie en bak de rest van het vlees. Doe dit gedeelte ook op het bord en dek af met aluminiumfolie. Bak de ui, knoflook en paprika in 2 minuten in het overgebleven vet. Doe het vlees (en de vleessappen) terug in de pan en roer de Tex-Mex kruiden, komijn, tomatenblokjes en suiker erdoor. Leg een deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Voeg de kidneybonen toe, dek weer af en laat nog 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de mais erdoor en naar smaak zout en peper. Serveer de stoofpot met gele of witte rijst en garneer elke portie met de gehakte koriander, verkruimelde tortillachips, blokjes avocado en een schepje zure room.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tips:
Dep het vlees voor het bakken goed droog met keukenpapier.
- Ook lekker met kipfilet in plaats van varkenshaas.
- Heerlijk met een Mexicaans biertje!

Foto: Peter Kooijman

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor linzensalade met salami, radicchio en tijm

26.07.2017 - Deze salade is heerlijk als hoofdgerecht, maar kan ook prima als lunch.

Recept
Recept voor salade caprese met rucolapesto

25.07.2017 - Een heerlijke Italiaanse salade die makkelijk en snel gemaakt kan worden.

Recept

1

Recept voor spaghetti alla puttanesca

24.07.2017 - Fijn om de week mee te beginnen: een heerlijke spaghetti uit de streek Campania.

Recept

1

Recept voor ui-ansjovistaart

23.07.2017 - Deze hartige taart met vis is heerlijk in combinatie met een groene salade.

Bekijk het recept
Recept voor wraps met kip, Parmezaan en balsamico-dressing

22.07.2017 - Hou jij wel van wraps? Probeer deze wraps met kip, Parmezaan en balsamico, mmm!

Bekijk het recept
Recept voor pasta alla Genovese

21.07.2017 - Heerlijk: een vegetarische pasta. Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse streek Liguria.

Recept
Recept voor Philly cheesesteak

20.07.2017 - De Philly cheesesteak is een Amerikaanse sandwich met dunne plakjes biefstuk, uien, groene paprika en gesmolten kaas die zijn roots heeft in de stad Philadelphia. Je maakt het klaar binnen 15 minuten en kan ook prima als lunch.

Recept
Scholfilets met boter-kappertjessaus en aspergetips

19.07.2017 - Schol is op zijn lekkerst tussen de maanden mei en december en dan vooral in de zomer. Van januari tot maart zit de vis in de paaitijd en is het vlees veel te mager en zit er weinig smaak aan.

Recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 258 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!