Placeholder

Recept voor Tex-Mex-stoofpotje

Heerlijke stoofpot met varkenshaas, kidneybonen en mais.

Heerlijke stoofpot met varkenshaas, kidneybonen en mais.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
– 2 el olijfolie
– 1 klontje boter
– 500 g varkenshaas, in blokjes gesneden
– zout en peper
– 1 rode ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 groene paprika, grofgesneden
– 2 tl Tex-Mex kruiden
– 1 tl gemalen komijn
– 1 blik tomatenblokjes (400 g)
– ½ tl suiker
– 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
– 1 blikje mais (150 g), uitgelekt
– verse koriander, ter garnering
– tortillachips, voor erbij
– blokjes avocado, voor erbij
– zure room, voor erbij

Aan de slag!
Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan met zware bodem en bak de helft van het vlees rondom bruin in 1 minuut. Voeg zout en peper toe tijdens het bakken. Haal het vlees uit de pan, doe het op een bord, dek het af met aluminiumfolie en bak de rest van het vlees. Doe dit gedeelte ook op het bord en dek af met aluminiumfolie. Bak de ui, knoflook en paprika in 2 minuten in het overgebleven vet. Doe het vlees (en de vleessappen) terug in de pan en roer de Tex-Mex kruiden, komijn, tomatenblokjes en suiker erdoor. Leg een deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Voeg de kidneybonen toe, dek weer af en laat nog 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de mais erdoor en naar smaak zout en peper. Serveer de stoofpot met gele of witte rijst en garneer elke portie met de gehakte koriander, verkruimelde tortillachips, blokjes avocado en een schepje zure room.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tips:
– Dep het vlees voor het bakken goed droog met keukenpapier.
– Ook lekker met kipfilet in plaats van varkenshaas.
– Heerlijk met een Mexicaans biertje!