Placeholder

Recept voor romig kipstoofpotje met kastanjechampignons en mosterd

Heerlijk: romig kipstoofpotje met kastanjechampignons en mosterd.

Heerlijk: romig kipstoofpotje met kastanjechampignons en mosterd.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
1 el olijfolie
-1 klontje boter
-2 sjalotjes, fijngesneden
-1 teentje knoflook, geperst
-400 g kipdijfilet, in stukjes gesneden
-2 tl gedroogde hele dragon
-zout en peper
-2 el bloem
-400 ml hete kippenbouillon
-2 tl Dijon mosterd
-150 g sperziebonen, puntjes eraf en doormidden gesneden
-250 g kastanjechampignons, in vieren gesneden

Aan de slag!
Verhit de olijfolie en boter in een braadpan met zware bodem en zweet de sjalotjes en knoflook zacht in 2 minuten. Verhoog het vuur, voeg de kip toe, breng op smaak met dragon, zout en peper en bak een paar minuten mee. Roer de bloem er goed door en schenk de hete kippenbouillon al roerend in de pan. Voeg de mosterd toe, verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat 6 minuten sudderen. Voeg de sperziebonen toe en laat afgedekt nog 5 minuten koken. Als laatste voeg je de gesneden champignons toe. Laat nog 7 minuten afgedekt koken en serveer. Lekker met rijst of vers gekookte tagliatelle.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tips:
Het vlees van kippendijen is veel malser en minder droog dan kipfilet.
Kippenbouillon maak je door 1 bouillonblokje in 400 ml heet water op te lossen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.