Placeholder

Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
– 4 ribkarbonades
– 125 g zachte geitenkaas
– 1 el verse kruiden, bijv. peterselie, basilicum en munt, fijngehakt
– 6-8 el paneermeel
– 3 el bloem
– 1 ei
– 4 el olijfolie

Extra: 4 cocktailprikkers

Aan de slag:
Snijd de karbonades als een zakje open, doe dit tot op 1 cm van de rand zodat de vulling goed past. Vul het vlees met de geitenkaas en steek weer dicht met een cocktailprikker. Meng de kruiden door het paneermeel. Strooi de bloem en het paneermeel elk apart op een bord. Klop het ei los in een diep bord. Dep de karbonades droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper en haal door de bloem. Wentel het vlees door het ei en tenslotte door het paneermeel. Zorg dat de karbonade rondom goed bedekt is. Paneer zo alle karbonades. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de karbonades in 12 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Zet het vuur niet te hoog zodat de kruidenkorst goudbruin bakt en het vlees de tijd heeft om te garen.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Tips:
-Prak door de geitenkaas wat fijngehakte zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven en/of verse kruiden. Vervang 2 el paneermeel door geraspte Parmezaanse kaas.
Lekker met gebakken krieltjes en broccoli.