Placeholder

Recept voor kruidige zalmstoofpot met saffraan

Een heerlijk stoofpotje binnen 30 minuten op tafel!

Een heerlijk stoofpotje binnen 30 minuten op tafel!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 mespuntje saffraandraadjes
-500 ml visbouillon
-1 prei
-3 teentjes knoflook
-350 g kruimige aardappels, geschild
-500 g zalmfilet (uit de diepvries en goed ontdooid)
-100 ml witte wijn
-1 el olijfolie
-klontje boter
-1 mespuntje kurkuma
-2 el room
-1½ el verse dille, plus een paar takjes ter garnering
-klein blikje doperwten (200 g), uitgelekt
-partjes citroen, voor erbij

Aan de slag:
Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels van de bouillon. Snijd de prei in ringen, de knoflook fijn, en de aardappels en zalm in grove stukken. Verhit de olijfolie en boter in een braadpan en laat de prei en knoflook in 2 minuten zachtjes zweten. Verhoog het vuur, voeg de wijn toe en laat deze iets verdampen. Voeg de rest van de bouillon, saffraandraadjes, kurkuma en aardappels toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 6 minuten koken. Roer de room en dille erdoor, voeg de stukken zalmfilet toe en laat nog 4-5 minuten koken, tot de aardappels net gaar zijn maar nog niet kruimig. Haal de pan van het vuur en roer de doperwtjes voorzichtig door het gerecht. Garneer met wat verse dille en serveer met partjes citroen. Serveer met knapperig stokbrood.

Bereidingstijd: 20 minuten

Tips: 
-Visbouillon maak je door een visbouillonblokje in 500 ml heet water op te lossen.
Laat de erwtjes en aardappels eens weg en voeg 250 g grote garnalen of gekookte mosselen toe.
Heerlijk met een glas goed gekoelde chardonnay!

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.