Placeholder

3 lekkere snacks

Geen zin om veel tijd te besteden aan het maken van kleine hapjes? Deze hapjes zijn zo gemaakt en zijn ontzettend lekker!

Geen zin om veel tijd te besteden aan het maken van kleine hapjes? Deze hapjes zijn zo gemaakt en zijn ontzettend lekker!

Avocado ingewikkeld met bacon 

Ingrediënten:
4 plakjes bacon, gesneden in 12 stukjes
1 avocado, gesneden in 12 plakjes
50 gram bruine suiker
1 theelepel chilipoeder

Extra nodig: aluminiumfolie.

Aan de slag! 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng in een kleine kom de bruine suiker en de chilipoeder en zet het apart. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Wikkel elk stukje bacon om een stukje avocado en rol het daarna door het bruine suikermengsel. Leg ze daarna op de bakplaat. Bak ze ongeveer 10-15 minuten totdat ze goudbruin zijn.  

Taco pizza

Ingrediënten:
250 gram rundergehakt
1 kant-en-klaar vers pizzadeeg
-2 eetlepels taco kruidenmix
3 eetlepels water
200 gram kaas
Optionele toppings: sla, tomaat, zure room, ui, etc

Extra nodig: bakspray.

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 °C en spuit de bakplaat in met de bakspray. Rul het gehakt in een middelgrote koekenpan en laat het daarna uitlekken. Voeg daarna de taco kruiden en het water toe aan het gehakt. Laat dit een paar minuten koken en haal het daarna van het vuur af. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoek. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over het deeg. Strooi daarna de kaas eroverheen. Rol het deeg vanaf de lange zijde goed op. Snijd de rol in plakjes van 1 á 2 cm breed. Leg de stukjes op de bakplaat en bak ze 10-12 minuten totdat ze goudbruin zijn geworden. 

Appel, kaas en ham

Ingrediënten:
-1 appel, zonder klokhuis en gesneden in 12 plakjes
4 plakken cheddarkaas, gesneden in 12 driehoekjes
150 gram ham, gesneden in 12 strippen
-50 ml yoghurt
1 theelepel Dijon mosterd
-2
á 3 theelepels honing

Aan de slag!
Meng in een kleine kom de yoghurt, mosterd en de honing en zet het apart in de koelkast. Leg op elk plakje appel een stukje kaas en wikkel hier een stukje ham omheen. Serveer met de dip.