Placeholder

Koken met de super 6: waarom zijn deze superfoods zo gezond?

In Vriendin 18 koken we met 6 superfoods. Weten waarom die 6 superingrediënten nou zo super zijn? Je leest het hier!

In Vriendin 18 koken we met 6 superfoods. Weten waarom die 6 superingrediënten nou zo super zijn? Je leest het hier!

Avocado
Staat bekend om z’n gezonde vetten. De vrucht bevat oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet, met een vermoedelijk gunstig effect op ons cholesterol. Avocado is vezelrijk en bevat veel vitamines en mineralen. Bijzonder is dat het ook als een van de weinige vruchten eiwitten bevat. Een ideale vrucht voor een snel herstel van je spieren na het sporten.
 
Spinazie
Het popeye-effect blijkt op een misverstand te berusten, maar dat neemt niet weg dat spinazie een goeie keus is. Het is rijk aan ijzer, kalium, calcium, fosfor en magnesium en bevat de vitamina A, E en foliumzuur. Spinazie uit de diepvries bevat bijna net zo veel voedingsstoffen als de verse variant.
 
Zoete aardappel
Dit is geen echte aardappel, maar een groente. Bevat veel vitamine A en C en zit boordevol mineralen zoals calcium, magnesium en kalium. Vergeleken bij een aardappel bevatten ze iets meer koolhydraten (suikers) maar veel meer vezels, die helpen de suikeropname te vertragen.
 
Broccoli
Is calorie-arm, bevat veel vezels, is rijk aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium. Er is uit verschillende onderzoeken gebleken dat broccoli een positief effect kan hebben op het voorkomen van sommige kankersoorten.
 
Blauwe bes
De bes heeft z’n kleur te danken aan de blauwe kleurstof anthocyaan. Deze stof helpt de doorbloeding van onze aderen en bloedvaten en heeft zo een gunstig effect op ons cholesterol. Blauwe bessen bevatten ook veel antioxidanten. Deze stoffen werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en kunnen beschermen tegen verschillende ziekten, waaronder kanker.
 
Bietjes
You hate them or you love them. Maar linksom of rechtsom: bieten zitten vol belangrijke mineralen zoals mangaan, ijzer, kalium, koper, natrium en zink. Ook barsten ze van vitaminen zoals het belangrijke B11, beter bekend als foliumzuur. Daarnaast zit er een ruime hoeveelheid vitamine C, B6 en B2 in.
 
In Vriendin 18 vind je 6 recepten met deze ingrediënten!