Gezond & mooi

Tips voor een gezonde hoofdhuid

Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Wist je dat…
… je hoofdhuid een van de gevoeligste delen is van je lichaam? Per vierkante centimeter telt de huid daar meer dan 230 zenuwuiteinden.
… zo’n 70 procent van de vrouwen last heeft van een gevoelige hoofdhuid?

Meer tips
• Trek niet te veel aan je haar en probeer het niet te vaak te kammen. Dit irriteert je hoofdhuid alleen maar. Maak je borstel en kam regelmatig schoon. Hierdoor verdwijnen bacteriën die je hoofdhuid gevoeliger maken.
• Gebruik niet te vaak droogshampoo. Dit verwijdert namelijk niet alleen het vet en vuil uit je haar maar ook het natuurlijke talg als je het te veel gebruikt. Hierdoor droogt je hoofdhuid uit en wordt ’ie sneller geïrriteerd.
 

Meer verzorgingsproducten
8. Deze lichte scrub verwijdert dode huidcellen die de hoofdhuid kunnen verstikken. Met zuiverende azijn en zeezout, Revitalizing fresh cleansing scrub € 23,- (150 ml) L’Occitane
9. Een kalmerende shampoo die gekleurd haar versterkt. Zonder sulfaten, Dercos – ultra-kalmerende shampoo gekleurd haar € 15,80 (250 ml) Vichy

 

Reageer op dit artikel

Instagram