Placeholder

Handige tips & tricks die iedere zwangere vrouw moet weten

Zwanger zijn is geen eitje, maar we kunnen het wel nét wat makkelijker voor je maken met deze tips.

Zwanger zijn is geen eitje, maar we kunnen het wel nét wat makkelijker voor je maken met deze tips.

1. Hét elastiekje
Je haarelastiekje is je beste vriend voor de komende maanden, want met de tijd wordt je buik groter en dan passen je broeken niet meer. Wil je besparen op dure positiekleding? Haal je haarelastiekje door je knoopsgat en bind hem vast om je knoop. Voilà. Je broek gaat weer dicht. 

2. Do it yourself!
Op een gegeven moment worden je shirts te kort en blijft je buik niet meer warm. Dan kun je een dure zwangerschapsbuikband kopen óf je maakt hem zelf! Zoals hier.

3. Hello boobs
Niet alleen je buik groeit, ook je borsten. Dan kan het weleens zo zijn dat je beha’s niet meer passen. Wil je geld besparen door geen nieuwe beha te kopen? Koop een sportbeha die lekker mee stretcht, zodat je die na je zwangerschap ook nog aan kan. Of koop een verlengstukje zodat je beha weer past. Zoals deze van de Livera voor € 3,99.

4. Zwangerschapskussen
Veel vrouwen hebben nek-, rug- en bekkenklachten tijdens de zwangerschap. Dankzij een zwangerschapskussen, kan je lichaam volledig ontspannen en tot rust komen. Na de zwangerschap kun je het kussen blijven gebruiken als voedingskussen. Zo krijg je geen lamme arm tijdens het voeden. Zoals dit kussen van P’tit Chou, die nu in de aanbieding is voor € 64.-

5. Maagzuur?
Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van brandend maagzuur, omdat je hormoonhuishouding verandert. De symptomen zijn vaak een branderig gevoel in de slokdarm, misselijkheid, een opgeblazen gevoel, boeren en pijn voor in de borst. Hoe verminder je de klachten? Eet gezond en vezelrijk, eet vaker kleinere maaltijden en vermijd stress. Ga ook niet meteen na het eten horizontaal liggen, want dan stroomt het zuur makkelijker de slokdarm in. Je kunt ook appel cider azijn met water drinken. Het is niet bewezen dat het helpt, maar het wordt vaak genoemd als tip in zwangerschapsblogs of -video's. 

6. Sporttape
Een zwangerschap brengt vele ongemakken met zich mee. Een voorbeeld hiervan is een uitpuilende buik, dit komt vaak voor doordat je buik te snel groeit. Sporttape kan je helpen. Zelf tapen is wat moeilijk, dus bezoek een specialist die het jou of je partner leert. 

7. Kokosolie
Tegenwoordig kun je niet meer om kokosolie heen. Het wordt gebruikt tijdens het koken of als beautyproduct. Maar je kunt nog meer met kokosolie. Zo kan het helpen striae op je buik te voorkomen, doordat het je huid lekker soepel houdt.

8. Lekker knijpen
Deze tip komt misschien een beetje raar over, maar je zult ons er dankbaar voor zijn. Je buik groeit hard en na een aantal maanden kun je niet meer zo makkelijk bukken. Laat nou net de afstandsbediening op de grond gevallen zijn. Dan pak je je knijper erbij en hoppa, je afstandsbediening is weer binnen handbereik. Klik hier voor de afval knijper van Bellatio voor €8,80.