Placeholder

Nationale Voorleesdagen 2015

Het beste tijdstip om iets te leren is vlak voor het slapengaan. Dit is uit onderzoek gebleken en benadrukt dan ook het belang van het voorlezen voor bedtijd.

Het beste tijdstip om iets te leren is vlak voor het slapengaan. Dit is uit onderzoek gebleken en benadrukt dan ook het belang van het voorlezen voor bedtijd.

Het onderzoek werd gehouden onder 216 baby’s van 6 tot 12 maanden. Baby’s die gingen slapen nadat ze iets nieuws hadden geleerd konden meer onthouden dan baby’s die na het leren niet hadden geslapen.

Het onderzoek toont aan dat het beste tijdstip om iets te leren vlak voor bedtijd is. Een verhaaltje voor het slapengaan is dus erg belangrijk voor kinderen. De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van het CPNB, zijn dan ook in het leven geroepen om hier aandacht aan te geven. Woensdag 21 januari beginnen de 10 voorleesdagen met het voorleesontbijt. Prinses Laurentien leest dan het prentenboek van 2015, Boer Boris Gaat Naar Zee, voor. Voor meer informatie kijk je op nationalevoorleesdagen.nl.

Wil jij ook gaan voorlezen? Dit is de top 10 prentenboeken van 2015:

Boer Boris Gaat Naar Zee – Ted van Lieshout & Philip Hopman
Het Boekenliefje – Helen Docherty & Thomas Docherty
Als Iedereen Slaapt – Komako Sakai
Snel Naar Huis, Kleine Muis – Britta Teckentrup
Pas Op! Dit Boek Bijt! – Nick Bromley & Nicola O'Byrne
Koning Koen En De Draak – Peter Bently & Helen Oxenbury
Piepkleine Muis – Janis Ian & Ingrid en Dieter Schubert
Klop Klop Klop – Lucy Cousins
Piep Wil Oversteken – Fleur van der Weel
Ik Wil Ook! – Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen

Vanwege de Nationale Voorleesdagen verloot Borre Educatief gratis kwartaal-lidmaatschappen op de Borre Leesclub. Als lid ontvang je elke maand 2 prentenboeken in de bus die je kunt voorlezen. Doe mee en fotografeer voor 1 februari het voorleesmomentje bij jou thuis. Deel het met ‘borreleesclub’ op Facebook of Twitter met #borrevoorlezen.