×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3x de lekkerste recepten met speculaas

3x de lekkerste recepten met speculaas
27.11.2017 -

Er gaat niets boven de smaak én geur van versgebakken speculaas. Lees hier hoe je dit lekkers zelf maakt.


Speculaasbrokken

Wat heb je nodig:
- 300 gram bloem
- 175 gram boter
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 4 el koek- en speculaaskruiden
- snufje zout
- 2 eetlepels ijskoud water
- 25 gram garneeramandelen

Aan de slag
Zeef de bloem boven een grote kom en snijd de boter in kleine blokjes. Doe de blokjes boter, suiker, speculaaskruiden en het zout in de grote kom en mix dit tot alles goed gemengd is. Voeg tijdens het mixen 2 eetlepels water toe aan het beslag en meng dit tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bal en rol die in vershoudfolie. Laat het circa een halfuur rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C en strooi wat bloem op je keukenblad. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot het ongeveer 1 cm dik is. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het bakpapier en druk er voorzichtig de amandelen in. Bak de speculaas 35 minuten in het midden van de oven. 

Speculaasjes
Wat je nodig:
1 eetlepel melk
- 100 gram suiker
- 150 gram bloem
- 75 gram boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 5 gram speculaaspoeder
- kruidnagelpoeder
- nootmuskaat
Extra: speculaasvormpjes

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de boter in kleine blokjes, dat is handiger met mixen. Verwarm de melk in een klein pannetje op middelhoog vuur en los hierin de suiker op. Meng vervolgens in een grote kom de bloem, boter, bakpoeder, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en de warme melk tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten opstijven in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog een keer goed door. Bestuif je keukenblad met wat meel en rol het deeg uit. Als je een speculaasvorm hebt kun je deze bestuiven met wat bloem of maïzena. Druk de speculaasvormpjes in het deeg of kneed je eigen vormpjes. Leg de koekjes op de bakplaad en bak ze 15 minuten in het midden van de oven. 

Speculaas kwarktaart
Wat heb je nodig:

Bodem:
- 300 gram Lotus koekjes/ 300 gram speculaas koekjes
- 150 gram ongezouten boter 
Vulling:
- 500 gram Monchou
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram mascerpone
- 200 ml slagroom 
- 250 gram Lotus speculoospasta (crunchy of normaal)
Extra garnering: Slagroom, poedersuiker, koekjes, Lotus pasta

Aan de slag:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de hand of in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Als de boter helemaal vloeibaar is haal je het pannetje van het vuur en meng je hier de koekkruimels door. Doe dit mengsel in de springvorm en druk het stevig aan, anders kan de bodem uit elkaar vallen. Mix in een aparte kom de monchou, vanille, poedersuiker en lotuspasta tot een gladde massa. Klop daarna langzaam de mascarpone en slagroom door het monchoumengsel tot het dik is. Giet het mengsel over de koekbodem. Laat de taart minimaal 6 uur in de koelkast opstijven (bij voorkeur 's nachts). Versier de taart naar wens met slagroom, koekjes en/of poedersuiker.  


 

Bron: 24kitchen, allerhande, janespatisserie

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Netflix-tip: de leukste kerstfilms

08.12.2017 - Het is december en dat betekent dat we weer eindeloos kerstfilms mogen kijken. Je hebt precies nog tot en met 26 december om deze heerlijke films via Netflix te streamen. Daarna moet je het weer een jaartje met de andere series doen.

Lees meer
Netflix-tip: The Crown seizoen 2

07.12.2017 - We hebben een heel jaar moeten wachten, maar morgen is het zover: The Crown keert terug! Dit prachtige kostuumdrama is zó goed in elkaar gezet dat het een must-see is, zélfs als je normaal gesproken geen fan van kostuumdrama’s bent.

Lees meer
Spaar voor een 2-daags hotelarrangement voor € 27,50 p.p.

06.12.2017 - Advertorial - Ben je helemaal toe aan een heerlijk verblijf op een prachtige plek in Nederland? Wil je even weg uit de hectiek om je hoofd leeg te maken? Vriendin biedt je nu deze speciale kans!

Lees meer

2

Kom mee naar Buiten in Overijssel

06.12.2017 - Advertorial - Even weg van de dagelijkse stress van je gezin of werk? Dit kan in het oosten van Nederland. Hier vind je maar liefst twee officiële nationale parken: Nationaal park Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden. In deze parken kom je helemaal tot rust en geniet je van de natuur.

Lees meer en win
Tv-tip: Alles is liefde

05.12.2017 - Nog geen plannen voor vanavond? Dan kun je misschien wel gaan genieten van de film Alles is Liefde. Gezellig met een warme kop chocolademelk en een schaaltje strooigoed op de bank.

Lees meer
Tv-tip: DWDD University: ‘Superzintuigen door Freek Vonk'

01.12.2017 - Bioloog Freek Vonk zal na het succes van zijn vorige colleges, Gif en Evolutie, dit jaar ingaan op het onderwerp Superzintuigen. Hoe nemen dieren de wereld waar? Met voorbeelden uit het dierenrijk neemt hij ons mee in deze verbazingwekkende wereld.

Lees meer!
Engste Netflix-tip ooit: Dark

30.11.2017 - Was jij ook zo’n fan van de series Stranger Things en The Sinner? Maak je borst dan maar nat! Netflix komt een nieuwe, bloedstollende serie, die wat weg heeft van de boeken van Stephen King. Durf jij te kijken?

Lees meer
Uit-tip: Expositie 'NINEVEH' in Rijksmuseum van Oudheden

29.11.2017 - Deze winter kun je in Leiden genieten van topstukken uit wat ooit de hoofdstad was van het machtige Assyrische rijk 'Nineveh'. Deze tentoonstelling bestrijkt 9000 jaar, van de eerste bewoning van Nineveh en de val van het Assyrische rijk.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 40 |