Placeholder

Tv- en uittip: Het Prinsengrachtconcert

Sinds 1981 wordt jaarlijks het Prinsengrachtconcert gehouden. Een podium voor klassieke muziek op een bijzondere plek in de open lucht én voor iedereen toegankelijk.

Sinds 1981 wordt jaarlijks het Prinsengrachtconcert gehouden. Een podium voor klassieke muziek op een bijzondere plek in de open lucht én voor iedereen toegankelijk.

Op een tijdelijk podium direct op de gracht voor het Hotel Pulitzer, wordt het bekendste klassieke muziekconcert van Nederland gehouden. De magie van de grachtenpanden en de weerspiegeling van de Westertoren in het water, maken deze plek tot één van de mooiste concertlocaties ter wereld.

Aan de Amsterdamse grachten
Elk jaar komen 10.000 bezoekers op het concert af. Vanuit bootjes, raamkozijnen of vanaf de kade wordt naar de klassieke klanken geluisterd. Er heerst een unieke romantische sfeer, vooral in de avond. Traditiegetrouw wordt het concert afgesloten met een uitvoering van “Aan de Amsterdamse grachten”, dit jaar vertolkt door P. Goemans. De hoofdgast dit jaar is het Britse strijkkwartet Brodsky Quartet (zie foto). 

Live bijwonen
Het concert is goed bereikbaar met openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde halte voor bussen en trams is “Westermarkt”. Het deel van de Prinsengracht waar het concert plaatsvindt is hier direct naastgelegen. Bij deze halte stoppen de trams 13, 17 en 14. Dit is ook de halte voor de buslijnen 170 en 172. Adres: Prinsengracht 299.

Volgen vanaf de bank
Volg je het concert liever op de radio of bekijk je het graag op televisie? Bekijk dan het programma hieronder.

Het Prinsengrachtconcert, gepresenteerd door Hans van den Boom, wordt op 19 augustus om 21.20 uur live uitgezonden op NPO 2. 

16.00 uur Kinderprinsengrachtconcert (18.05 uur op NPO Zapp)
20.00 uur Prinsengrachtconcert – Voorprogramma (live op NPO Radio 4)
21.20 uur Prinsengrachtconcert – Hoofdprogramma (live op NPO 2 en NPO Radio 4)
22.30 uur Einde