Placeholder

De leukste kerstontbijtjes voor op school

Het schoolkerstontbijt vraagt elk jaar weer om originele traktaties. Dat gaat lukken met deze sandwichsterren! Bekijk dit artikel voor meer ideeën.

Het schoolkerstontbijt vraagt elk jaar weer om originele traktaties. Dat gaat lukken met deze sandwichsterren! Bekijk dit artikel voor meer ideeën.

Sandwichtsterren

Ingrediënten:
– Brood (wit)
– Roomkaas
– Bieslook (fijngehakt)
– Rode pepertjes (fijngehakt)
– Komkommer (in lange plakken)
Extra: Stervormpjes in verschillende maten.

Aan de slag:
Rooster voor elke ster twee sneetjes brood tot het brood lichtbruin is. Verdeel de roomkaas over de helft van het geroosterde brood en bestrooi deze met de fijngehakte bieslook, pepers of de komkommer. Snijd een grote ster uit de rest van het geroosterde brood en vervolgens een kleine ster uit het midden. Plaats de sterren op de met roomkaas besmeerde boterhammen. Druk hier vervolgens de grote stervorm in. 

Gesmolten sneeuwpop koekjes

Ingrediënten:
– 1 ei
– 150 gram boter
– 100 gram basterdsuiker
– 200 gram bloem
– Marshmallows (wit)
– 250 gram wit glazuur (zakjes)
– Cupcake kleurstiften (wit en zwart)
Extra: ronde uitsteekvormpjes

Aan de slag:
Eerst ga je de koekjes maken. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng de eidooier met de boter, basterdsuiker en bloem tot een korrelig deeg. Kneed vervolgens de deegkruimels tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal en verpak deze in vershoudfolie. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm daarna de oven voor op 175 °C. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek met de ronde vorm de koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal en rol deze uit. Steek hier vervolgens opnieuw koekjes uit en doe dit tot het deeg op is.

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Houd ongeveer 1 centimeter afstand tussen de koekjes. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze ongeveer een half uur afkoelen. Ondertussen ga je het glazuur maken. Leg de zakjes glazuur 5 minuten in een kom met heet water en kneed de zakjes tot het glazuur geheel vloeibaar is. Als de koekjes zijn afgekoeld, ga je ze versieren. Knip de marshmallows doormidden voor het hoofdje van de sneeuwpop. Verdeel het glazuur over de koekjes en druk hier voorzichtig de halve marshmallow in. Wacht tot het glazuur hard is en versier de koekjes dan met de rode en zwarte glazuurstiften.

Kerstmannetjes

Ingrediënten:
– Aardbeien
– Slagroom
– Cupcake kleurstiften (wit en zwart)

Aan de slag:
Leg alle aardbeien op de bolle kant en met de puntige kant naar boven. Snijd dan van elke aarbei de puntjes af. Hierdoor blijft er een soort mutsje over. Maak met een mes een klein kuiltje, zodat de slagroom beter blijft zitten. Spuit vervolgens een beetje slagroom op de aardbei en druk hier het puntje op. Maak ze dan af met de glazuurstiften.