Placeholder

De leukste kerstdeco- en culi-tips op een rijtje

Heb jij de 50 tips in ons kerstnummer al gelezen? Hier op Vriendin.nl tippen we nog even verder.

Heb jij de 50 tips in ons kerstnummer al gelezen? Hier op Vriendin.nl tippen we nog even verder.

Tip 51
Zoek op Pinterest de leukste quotes en foto’s over Kerst en print ze op ansichtkaartformaat. Klem ze aan een metalen rasterrek (€ 34,95 bij o.a. www.stoermetaal.nl) en zet tegen de muur. 

Tip 52
Hang een lichtjesslinger aan de muur in de buurt van een stopcontact en plak vast met washi-tape (bij onder andere Hema en Ikea vind je leuk washi-tape in kerstsfeer). Tussen de lampjes knijp je kleine knijpertjes vast (Hema, Action), waaraan je de mooiste kerstkaarten hangt.

Tip 53
Maak een feestelijk stilleven onder een stolp met kerstballen, mini-boompjes en hertjes (te koop bij tuincentra). Strooi er wat nepsneeuw over voor een extra leuk effect.

Foto: Hema 

Tip 54
Eten blijft langer warm als je voor het opdienen de borden opwarmt in de magnetron (maak de borden nat en zet de stapel een paar minuten in de magnetron) of oven (10 minuten op 80ºC). Check wel even of je borden magnetron- of ovenbestendig zijn!

Tip 55
Perfect gesneden groenten, aardappelen en fruit krijg je met een mandoline groentesnijder, te koop voor zo’n € 35,- bij o.a. Bol.com. Scheelt je een hoop werk!

Tip 56
Maak een simpele cake helemaal kerstig met een luxe vruchtenvulling. Snijd 100 g gekonfijte sinaasappel (te koop bij de notenboer) in stukjes. Rasp een citroen en sinaasappel en pers de vruchten uit. Hak 50 g amandelen, 50 g walnoten en 50 g hazelnoten in grove stukken. Doe dit in een pan, samen met de gekonfijte sinaasappel, het vruchtensap, 200 g krenten, 75 g gele krenten, 100 g gedroogde cranberry’s, een paar druppels vanille-extract, 2 tl koekkruiden, een snuf kaneelpoeder en 150 ml bruine rum en kook het mengsel op middelhoog vuur zo’n 10 minuten. Roer af en toe. Giet het mengsel in een plastic bewaarbak en laat afkoelen. Zet het daarna minstens een dag in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Bereid de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep vlak voordat je hem in de oven zet de vruchtenvulling door het beslag. Serveer lichtjes bestrooid met poedersuiker.

Tip 57
We blijven in de slingers, maar nu met letters. Hang dit exemplaar (€ 2,- Hema) aan de deur of het raam en je hebt meteen een fijne binnenkomer. 

Tip 58
Wist je dat chips en toastjes die je in de koelkast bewaart, worden knapperiger.

Tip 59
Leuk voor de kinderen: tover een donut om tot sneeuwpophoofd. Het enige wat je nodig hebt, zijn kant-en-klare mini-poedersuikerdonuts, candy corns (Amerikaans snoepgoed dat je bij Jamin of online kunt bestellen) die je in het gat steekt als neus en pure chocoladedruppels (te koop bij de supermarkt) die voor ogen en mond doorgaan. 


Doe mee aan Vriendin’s kerstactie en win 5x een planner van Milly Pie (t.w.v. € 49,95)

In al onze artikelen op Vriendin.nl/kerst (dus ook in dit artikel) verstoppen we kerstbomen. Tel jij hoeveel kerstbomen we in alle kerstartikelen verstopt hebben? Dan kun je een prachtige planner van Milly Pie winnen! Lees hier meer over deze winactie.