Placeholder

Kerst met Vriendin: charlotte met bosvruchtenschuim

Redacteur Franca ging alvast aan de slag en oefende met het kerstdessert. Het recept voor deze heerlijke charlotte met bosvruchtenschuim deelt ze hieronder.

Redacteur Franca ging alvast aan de slag en oefende met het kerstdessert. Het recept voor deze heerlijke charlotte met bosvruchtenschuim deelt ze hieronder.

Wat heb je nodig?
Taart voor ongeveer 8 personen

– 250 ml slagroom
– 125 g schuimkransjes
– 300 g bosvruchten (diepvries)
– 175 g lange vingers
– 125 g verse frambozen/bosvruchten
– 300 g Griekse yoghurt

Extra: een ronde ovenschaal met rechtopstaande rand, bakpapier, mooi lint ter decoratie 

Aan de slag! 
Klop de slagroom stijf en voeg de Griekse yoghurt toe. Klop de twee ingrediënten goed door elkaar. Breek vervolgens de schuimkransjes in grove stukken. Spatel eerst de diepvries bosvruchten door het beslag en vervolgens de stukken schuim. Bekleed de bodem van de ovenschaal met wat bakpapier en zet de lange vingers met de mooie kant (suikerkant) tegen de wand. Schep nu het bosvruchten mengsel in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet vervolgens de taart voor zo'n 4 uur in de diepvries. Wanneer de ijstaart is opgestijfd, keer je hem om op een bord. Garneer de bovenkant van de taart met de verse bosvruchten. Voor een extra feestelijk effect kun je de taart versieren met mooi lint. Eetsmakelijk!

Inspiratie: Allerhande
Foto: Franca Grimbergen


Doe mee aan Vriendin’s kerstactie en win 5x een planner van Milly Pie (t.w.v. € 49,95)

In al onze artikelen op Vriendin.nl/kerst (dus ook in dit artikel) verstoppen we kerstbomen. Tel jij hoeveel kerstbomen we in alle kerstartikelen verstopt hebben? Dan kun je een prachtige planner van Milly Pie winnen! Lees hier meer over deze winactie.