×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Opruimschema: elke dag een klusje

Opruimschema: elke dag een klusje
20.07.2015 -

Is het in huis een troep? De keuken en de woonkamer zijn misschien snel opgeruimd, maar hoe zit dat met de schuur, de zolder of laatjes die al maanden dicht zitten? We geven tips om grondig op te ruimen.


Elke dag een klein klusje
Stel geen hoge eisen. Het is helemaal niet leuk om 6 uur achter elkaar op te ruimen. Bij zo’n vooruitzicht wil je na een kwartier al stoppen, toch? Als je elke dag iets kleins doet, kun je na een week een groot resultaat zien!

Spreek met jezelf een tijdslimiet af
Hoeveel tijd heb je per dag nodig om op te ruimen? Misschien is een half uur voor jou prima, maar je kunt er ook voor kiezen om een uur per dag op te ruimen. Zet een timer op je telefoon. Gaat de timer af? Dan is het tijd om te stoppen.

Maak een schema
Maak elke week in een notitieblokje, je agenda of op je kalender een schema. Hieronder een voorbeeld van een planning met kleine klusjes:

Kleine klusjes van 30 minuten

Maandag: 3 dozen op zolder sorteren. Wat kan weg en wat niet?
Dinsdag: bureaulaatjes opruimen. Gooi weg wat je niet meer gebruikt.
Woensdag: 3 laatjes uit een kastje leeghalen en opnieuw indelen.
Donderdag: kastjes in de badkamer leeghalen. Heb je producten die weg kunnen?
Vrijdag: herhaling van woensdag, 3 laatjes uit een kastje leeghalen en opnieuw indelen.
Zaterdag: boeken- of kledingkast leeghalen. Deel de kast eens opnieuw in.  
Zondag: schuur opruimen.

Foto: Henk Brandsen. Styling: Esther Loonstijn

Plaats een reactie

Ruim jij elke dag op?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 ma 20 jul '15 18:39

  Reactie: Dat probeer ik wel te doen
  Zo heb ik laatst een rommel-slaapkamer opgeruimd. Kleine klusjes op een dag gedaan waardoor het na een week gedaan was. Alles uitgezocht, en wat weg kon gelijk in een vuilniszak gedaan. Kasten leeggehaald en spullen die kapot waren eindelijk weggegooid. Sommige dingen weggegeven of op het internet gezet. Heerlijk als alles uitgezocht is en zo'n kamer weer ruimte heeft !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 23 jul '15 17:16

  Reactie: Ja, dit lukt mij door..
  ..het gewoon te doen en niet bij nadenken. Althans ik wil dat het opgeruimd is anders voel ik me niet prettig. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 24 jul '15 14:29

  Reactie: Nee, omdat..
  geen zin!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 24 jul '15 14:31

  Reactie: Nee, omdat..
  geen zin!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 za 25 jul '15 18:12

  Reactie: Ja, dit lukt mij door..
  Zelfde als Moemsie. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En dat is een hele opgave met een kind van 4... Een rommel dat die kan maken! maar het lukt me nog steeds om elke dag iets te doen. En s avonds als hij op bed ligt is alles aan kant...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  12Alina wo 12 aug '15 16:12

  Reactie: Ja, dit lukt mij door..
  Als moeder is dat 1 van mijn taken hou namelijk niet van rommel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  PiggyHvG di 15 mrt '16 13:39

  Reactie: Dat probeer ik wel te doen
  Dat is wel mijn bedoeling. Dit omdat ik door ziekte heel erg goed moet kijken hoe ik mijn energie gebruik. Gaat vaak goed, maar soms ook nog wel eens een flinke misser. Dit omdat je dan zo lekker bezig bent!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimberley29 vr 17 jun '16 12:31

  Reactie: Dat probeer ik wel te doen
  Heb graag een opgeruimd huis, met weinig opbergruimte (geen zolder o.i.d) en 2 jonge kinderen is het toch altijd een uitdaging. Rommel brengt me helaas irritatie, waardoor ik elke dag aan het opruimen ben. Opbergen, uitzoeken en verkopen/weggooien. Verder ligt er ook altijd een typisch klusje waarvan je denkt: dat moet ook nog, en het komt nog wel als ik tijd heb.... Wat al snel opstapelt en niet lukt, zoals foto's plakken!
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Vergeet je plantjes water te geven? Haal een ecosysteem in huis

17.07.2017 - Planten in een ecosysteem voeden zichzelf, omdat het water niet naar buiten kan en de vaas steeds vochtig blijft. Handig, want zo maakt het niet meer uit of je ze vergeet water te geven. Extra handig als je lang op vakantie gaat!

Lees verder
Zo blijft jouw basilicumplantje langer leven dan 1 week

27.06.2017 - Houd jij een basilicumplantje ook nooit zo lang in leven? Het is een herkenbaar probleem. Wij zochten uit wat je kunt doen.

Lezen
Zo onderhandel je over korting

21.05.2017 - We zijn gewend om te betalen wat er op een prijskaartje staat. Korting vragen we (bijna) nooit. De eerste keer is ook best spannend, maar met wat lef en sterke argumenten hoeft het niet moeilijk te zijn. Trek de stoute schoenen aan en sluit een mooie deal!

Lees meer

1

Terras opfleuren? Kies voor de Mandevilla

15.04.2017 - Wil je een mooie plant neerzetten op het terras of balkon? De Mandevilla bloeit tot ver in het najaar zonder uitgebreide verzorging.

Lees meer
Maak schoon met schoonmaakazijn

02.04.2017 - In de supermarkt kun je voor de meest uiteenlopende huishoudelijke klusjes verschillende producten vinden. Maar wie schoonmaakazijn in huis heeft, komt al een heel eind. Wat kun je allemaal met dit handige middel?

Lezen
De voorjaarsschoonmaak: zo pak je dat aan

13.03.2017 - Raas je binnenkort door het huis met de stofzuiger en een dweil? Lees even deze tips en je weet weer precies hoe je de voorjaarsschoonmaak goed aanpakt.

Lees de tips
Droge lucht in huis? Zo los je het op

02.03.2017 - Het is koud, de kachel staat hoog, dus het is niet heel gek als de lucht in huis (te) droog wordt. Misschien heb je het niet door, maar heb je last van branderige en droge ogen of heb je een droge keel? Misschien moet je dan de volgende tips lezen.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 20 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….