×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Opruimschema: elke dag een klusje

Opruimschema: elke dag een klusje
20.07.2015 -

Is het in huis een troep? De keuken en de woonkamer zijn misschien snel opgeruimd, maar hoe zit dat met de schuur, de zolder of laatjes die al maanden dicht zitten? We geven tips om grondig op te ruimen.


Elke dag een klein klusje
Stel geen hoge eisen. Het is helemaal niet leuk om 6 uur achter elkaar op te ruimen. Bij zo’n vooruitzicht wil je na een kwartier al stoppen, toch? Als je elke dag iets kleins doet, kun je na een week een groot resultaat zien!

Spreek met jezelf een tijdslimiet af
Hoeveel tijd heb je per dag nodig om op te ruimen? Misschien is een half uur voor jou prima, maar je kunt er ook voor kiezen om een uur per dag op te ruimen. Zet een timer op je telefoon. Gaat de timer af? Dan is het tijd om te stoppen.

Maak een schema
Maak elke week in een notitieblokje, je agenda of op je kalender een schema. Hieronder een voorbeeld van een planning met kleine klusjes:

Kleine klusjes van 30 minuten

Maandag: 3 dozen op zolder sorteren. Wat kan weg en wat niet?
Dinsdag: bureaulaatjes opruimen. Gooi weg wat je niet meer gebruikt.
Woensdag: 3 laatjes uit een kastje leeghalen en opnieuw indelen.
Donderdag: kastjes in de badkamer leeghalen. Heb je producten die weg kunnen?
Vrijdag: herhaling van woensdag, 3 laatjes uit een kastje leeghalen en opnieuw indelen.
Zaterdag: boeken- of kledingkast leeghalen. Deel de kast eens opnieuw in.  
Zondag: schuur opruimen.

Foto: Henk Brandsen. Styling: Esther Loonstijn

Plaats een reactie

Ruim jij elke dag op?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 ma 20 jul '15 18:39

  Reactie: Dat probeer ik wel te doen
  Zo heb ik laatst een rommel-slaapkamer opgeruimd. Kleine klusjes op een dag gedaan waardoor het na een week gedaan was. Alles uitgezocht, en wat weg kon gelijk in een vuilniszak gedaan. Kasten leeggehaald en spullen die kapot waren eindelijk weggegooid. Sommige dingen weggegeven of op het internet gezet. Heerlijk als alles uitgezocht is en zo'n kamer weer ruimte heeft !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 23 jul '15 17:16

  Reactie: Ja, dit lukt mij door..
  ..het gewoon te doen en niet bij nadenken. Althans ik wil dat het opgeruimd is anders voel ik me niet prettig. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 24 jul '15 14:29

  Reactie: Nee, omdat..
  geen zin!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 24 jul '15 14:31

  Reactie: Nee, omdat..
  geen zin!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 za 25 jul '15 18:12

  Reactie: Ja, dit lukt mij door..
  Zelfde als Moemsie. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En dat is een hele opgave met een kind van 4... Een rommel dat die kan maken! maar het lukt me nog steeds om elke dag iets te doen. En s avonds als hij op bed ligt is alles aan kant...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  12Alina wo 12 aug '15 16:12

  Reactie: Ja, dit lukt mij door..
  Als moeder is dat 1 van mijn taken hou namelijk niet van rommel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  PiggyHvG di 15 mrt '16 13:39

  Reactie: Dat probeer ik wel te doen
  Dat is wel mijn bedoeling. Dit omdat ik door ziekte heel erg goed moet kijken hoe ik mijn energie gebruik. Gaat vaak goed, maar soms ook nog wel eens een flinke misser. Dit omdat je dan zo lekker bezig bent!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimberley29 vr 17 jun '16 12:31

  Reactie: Dat probeer ik wel te doen
  Heb graag een opgeruimd huis, met weinig opbergruimte (geen zolder o.i.d) en 2 jonge kinderen is het toch altijd een uitdaging. Rommel brengt me helaas irritatie, waardoor ik elke dag aan het opruimen ben. Opbergen, uitzoeken en verkopen/weggooien. Verder ligt er ook altijd een typisch klusje waarvan je denkt: dat moet ook nog, en het komt nog wel als ik tijd heb.... Wat al snel opstapelt en niet lukt, zoals foto's plakken!
  Reageer!
Met deze tips scoor jij de leukste Marktplaats-koopjes op een veilige manier

17.11.2017 - Marktplaats is dé aangewezen plek om de mooiste vintage items voor een prikkie te scoren, maar hoe kun je dat het beste doen? Wij hebben voor jou wat tips op een rijtje gezet.

Lees meer

16

Anonymous

Anoniem

za 9 dec '17 13:27

Reactie: Nee, omdat...

Jouw mening:

Ga jij je eigen wasmiddel maken?

  •  
  •  
Handig: maak je eigen wasmiddel

29.10.2017 - Wasmiddel is best prijzig. Wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Dan kost een hele fles je bijna niks. Op Levenzonderafval.blogspot.nl weten ze raad!

Lees meer
Schimmel in huis? Zo los je het op

18.10.2017 - Je denkt er liever niet over na... wij ook niet! Maar mocht je dan toch een keer schimmel ontdekken in huis: dit kun je ertegen doen!

Lees meer
6 handige opruimtips

15.10.2017 - Soms heb je van die dagen: overal in huis ligt troep. De kinderen gaan weer naar school en jij mag alle chaos herstellen, terwijl je zelf ook moet werken. Overal liggen schoenen, schooltassen en kleding. Kun je wat hulp gebruiken? Lees dan deze 6 handige tips.

Lezen
Verleng de levensduur van je wasmachine met deze tip

14.10.2017 - Een wasmachine is een dure aankoop, dus het is fijn als hij zo lang als mogelijk meegaat. Deze tip helpt.

Lezen
Geld terugvragen? Dit zijn je rechten als consument

05.10.2017 - Als consument heb je veel rechten, maar maak je daar ook voldoende gebruik van? Het is daarom altijd even goed om je kennis wat op te frissen.

Lees meer

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 20 |