×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Schoonmaken met citroen

Schoonmaken met citroen
11.06.2015 -

Vlekken verwijderen van snijplanken, de koelkast geurvrij houden en de magnetron schoonmaken: wat je allemaal wel niet kunt doen met een citroen! Vriendin zet een paar handige huishoudelijke tips op een rij, waarvoor je alleen een citroen nodig hebt.


1. Een vlekvrije snijplank
Gebruik je een houten snijplank? Dan zul je vast en zeker merken dat hij niet lang schoon blijft. Vlekken van bijvoorbeeld vlees zijn moeilijk te verwijderen met warm water en een sopje. Om je snijplank weer als nieuw te maken, kun je vlekken verwijderen door er citroensap op te smeren. Spoel het sap niet van de plank voordat alle vlekken zijn verdwenen.

2. Een geurvrije koelkast
Als je koelkast niet zo fris ruikt als je zou willen, dan kun je dit makkelijk verhelpen. Leg een halve citroen in je koelkast om nare geuren te neutraliseren en je koelkast ruikt weer fris. Vervang de citroen om de week, zodat de vieze geurtjes wegblijven.

3. Een schone magnetron
Aanslag, spetters en vette vlekken zijn makkelijk te verwijderen met behulp van een beetje citroensap. Zet een glas met 200 ml water en 3 eetlepels citroensap in de magnetron, verhit tot het water kookt en laat het glas 10 minuten in de magnetron staan zodat de condens de viezigheid los kan weken. Veeg daarna de binnenkant van de magnetron af met een vochtig doekje.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Gebruik jij soms citroenen bij het schoonmaken?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  diana.hamelijnck zo 14 jun '15 13:15

  Reactie: Tja, alleen soms om vlekken te verwijderen
  Net voor ik de was in de wasmachine doe, beetje sap op de vlek ,
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Vergeet je plantjes water te geven? Haal een ecosysteem in huis

17.07.2017 - Planten in een ecosysteem voeden zichzelf, omdat het water niet naar buiten kan en de vaas steeds vochtig blijft. Handig, want zo maakt het niet meer uit of je ze vergeet water te geven. Extra handig als je lang op vakantie gaat!

Lees verder
Zo blijft jouw basilicumplantje langer leven dan 1 week

27.06.2017 - Houd jij een basilicumplantje ook nooit zo lang in leven? Het is een herkenbaar probleem. Wij zochten uit wat je kunt doen.

Lezen
Zo onderhandel je over korting

21.05.2017 - We zijn gewend om te betalen wat er op een prijskaartje staat. Korting vragen we (bijna) nooit. De eerste keer is ook best spannend, maar met wat lef en sterke argumenten hoeft het niet moeilijk te zijn. Trek de stoute schoenen aan en sluit een mooie deal!

Lees meer

1

Terras opfleuren? Kies voor de Mandevilla

15.04.2017 - Wil je een mooie plant neerzetten op het terras of balkon? De Mandevilla bloeit tot ver in het najaar zonder uitgebreide verzorging.

Lees meer
Maak schoon met schoonmaakazijn

02.04.2017 - In de supermarkt kun je voor de meest uiteenlopende huishoudelijke klusjes verschillende producten vinden. Maar wie schoonmaakazijn in huis heeft, komt al een heel eind. Wat kun je allemaal met dit handige middel?

Lezen
De voorjaarsschoonmaak: zo pak je dat aan

13.03.2017 - Raas je binnenkort door het huis met de stofzuiger en een dweil? Lees even deze tips en je weet weer precies hoe je de voorjaarsschoonmaak goed aanpakt.

Lees de tips
Droge lucht in huis? Zo los je het op

02.03.2017 - Het is koud, de kachel staat hoog, dus het is niet heel gek als de lucht in huis (te) droog wordt. Misschien heb je het niet door, maar heb je last van branderige en droge ogen of heb je een droge keel? Misschien moet je dan de volgende tips lezen.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 20 |