×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op
17.08.2017 -

Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.


Een wasmachine verhuizen is een hels karwei. Dit komt door het blok beton onderin de machine. Deze weegt meer dan 25 kilo. De rest van de machine is helemaal niet zo zwaar. 'Zonder dat blok beton zou de wasmachine bij elke was door de badkamer dansen', aldus Gerard Reijn, gisteren op Volkskrant.nl

Ruggen redden
Dat de machine niet kan functioneren zonder betonblok onderin, is begrijpelijk. Maar toen was daar Engelse bachelorstudent Dylan Knight. Hij dacht dat het anders kon en bedacht een plastic container die onderin de machine geplaatst kan worden. Deze vult zich ná de verhuizing met water, waardoor de machine alsnog verzwaard wordt. Deze geniale uitvinding heeft drie voordelen:

-Het redt de ruggen van verhuizers.
-De productie van cementblokken kost veel energie (dus meer CO2 uitstoot). Deze zijn dus niet meer nodig.
-Verhuiswagens en auto's gaan lichtere machines vervoeren, wat ook beter is voor het milieu.

Petje af, Knight! 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Vergeet je plantjes water te geven? Haal een ecosysteem in huis

17.07.2017 - Planten in een ecosysteem voeden zichzelf, omdat het water niet naar buiten kan en de vaas steeds vochtig blijft. Handig, want zo maakt het niet meer uit of je ze vergeet water te geven. Extra handig als je lang op vakantie gaat!

Lees verder
Zo blijft jouw basilicumplantje langer leven dan 1 week

27.06.2017 - Houd jij een basilicumplantje ook nooit zo lang in leven? Het is een herkenbaar probleem. Wij zochten uit wat je kunt doen.

Lezen
Zo onderhandel je over korting

21.05.2017 - We zijn gewend om te betalen wat er op een prijskaartje staat. Korting vragen we (bijna) nooit. De eerste keer is ook best spannend, maar met wat lef en sterke argumenten hoeft het niet moeilijk te zijn. Trek de stoute schoenen aan en sluit een mooie deal!

Lees meer

1

Terras opfleuren? Kies voor de Mandevilla

15.04.2017 - Wil je een mooie plant neerzetten op het terras of balkon? De Mandevilla bloeit tot ver in het najaar zonder uitgebreide verzorging.

Lees meer
Maak schoon met schoonmaakazijn

02.04.2017 - In de supermarkt kun je voor de meest uiteenlopende huishoudelijke klusjes verschillende producten vinden. Maar wie schoonmaakazijn in huis heeft, komt al een heel eind. Wat kun je allemaal met dit handige middel?

Lezen
De voorjaarsschoonmaak: zo pak je dat aan

13.03.2017 - Raas je binnenkort door het huis met de stofzuiger en een dweil? Lees even deze tips en je weet weer precies hoe je de voorjaarsschoonmaak goed aanpakt.

Lees de tips
Droge lucht in huis? Zo los je het op

02.03.2017 - Het is koud, de kachel staat hoog, dus het is niet heel gek als de lucht in huis (te) droog wordt. Misschien heb je het niet door, maar heb je last van branderige en droge ogen of heb je een droge keel? Misschien moet je dan de volgende tips lezen.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 20 |