Placeholder

Snel geld verdienen? Dat kan met deze supertips

Wist je dat je door slim met je geld om te gaan, veel geld kunt verdienen? In Vriendin geven vier financieel experts jou tips. Ook hier op Vriendin.nl geven je nog een paar waardevolle weetjes.

Wist je dat je door slim met je geld om te gaan, veel geld kunt verdienen? In Vriendin geven vier financieel experts jou tips. Ook hier op Vriendin.nl geven je nog een paar waardevolle weetjes.

Hoeveel verzekeringen heb je?
Het klinkt misschien raar, maar veel mensen zijn vaak onderverzekerd en oververzekerd tegelijk. Ze hebben enerzijds te veel verzekeringen – bij elke vakantie die ze boeken sluiten ze een reisverzekering af, terwijl ze zonder het te weten al jaren een doorlopende reisverzekering hebben – en anderzijds zijn de verzekerde bedragen vaak te laag. Dat geldt vaak voor de inboedelverzekering. Je sluit zo’n verzekering een keer af en dan kijk je er niet meer naar, terwijl je in de loop der jaren heel wat spullen je huis in hebt gesleept.

Samenwonende of getrouwde stellen zijn vaak dubbel verzekerd. Ze hebben allebei een inboedelverzekering en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, terwijl ze er van beide verzekeringen nog maar een nodig hebben vanaf het moment dat ze in één huis wonen.

Een goed uitgangspunt bij verzekeren is dat je je alleen verzekert tegen risico’s die je niet zelf kunt dragen.

Betaal minder geld aan je bank
Wist je dat de meeste mensen nauwelijks van bank switchen? Als dat wel het geval is, is dat meestal vanwege de slechte service of extra in rekening gebrachte kosten voor bepaalde diensten. Lage spaarrentes of hoge kredietrentes zijn voor de meeste mensen geen reden om te veranderen van bank. Terwijl rentetarieven behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Het is dus de moeite waard die rentetarieven met elkaar te vergelijken. Bovendien: niet alleen de rentetarieven, maar ook de kosten van de betaalpakketten kunnen verschillen. Voor de actuele tarieven kun je kijken op mistermoney.nl.

Op bankjenoverzicht.nl staat wat de kosten van betaalpakketten, bankpassen en creditcards bij verschillende banken zijn. Ook deze tarieven lopen soms erg uiteen.