Placeholder

Originele kinderfeestjes

Is jouw kind binnenkort jarig en wil je een leuk feestje geven? Deze thema’s zijn niet alleen origineel, maar ook nog eens heel voordelig!

Is jouw kind binnenkort jarig en wil je een leuk feestje geven? Deze thema’s zijn niet alleen origineel, maar ook nog eens heel voordelig!

Wat is er nu leuker voor een jongen dan een brandweerfeestje! Het is erg simpel om je huis eruit te laten zien als een ware ‘brandweerkazerne’. Hang overal rode slingers, ballonnen en vlaggetjes op en knip vlammetjes uit rood en geel cellofaan. Deze hang je op voor de ramen, zodat het net lijkt alsof je huis in brand staat. Maak een bordje met brandweerkazerne en zet je achternaam of woonplaats erbij. Hang ‘m op aan de voordeur.

Er zijn ook veel leuke ‘brandweerspelletjes’ die je kunt spelen met de kids op het feestje, zoals:

  • Leuke spelletjes met water, mits het nog mooi weer is natuurlijk. Maak vlammetjes van karton en zet ze neer in de tuin. Laat de kinderen vervolgens de ‘vlammen blussen’ met een tuinslang.
  • Als brandweerman moet je alert en snel zijn. Het spel dat hier perfect bij past, is natuurlijk de stoelendans. Maak er een ‘brandweerdans’ van door een sirene of zwaailicht te gebruiken in plaats van muziek.
  • Verdeel de kinderen in 2 groepen. Vul een emmer met water en zet die aan een kant van het parcours. Aan de overkant zet je een lege emmer neer. Laat vervolgens de kids één voor één een bekertje vullen uit de volle emmer. Ze moeten via het parcours naar de overkant rennen en het bekertje leeggieten in de lege emmer. Doe dit in estafettevorm. Het groepje dat als eerst al het water heeft overgebracht, wint.

Als jouw dochter binnenkort jarig is, kun je een feestje geven met als thema zeemeerminnen. Koop doorzichtige stof, zoals een tule, en hang deze op in de kamer. Versier hem met plaatjes van bijvoorbeeld vissen of krabben. Of bedek de eettafel met groen crêpepapier en knip slierten aan de zijkanten om een zeewier-effect te creëeren. Maak het af door wat zand en schelpjes op tafel te leggen. Ook kun je de kinderen bij binnenkomst bellenblaas geven. Zo kunnen ze de hele dag bellen blazen in hun ‘onderwaterwereld’.

Bij dit themafeestje horen natuurlijk ook leuke spelletjes die je met de meiden kunt spelen:

  • Verstop in huis knikkers of parels en laat de kids hier naar zoeken. De winnares krijgt iets lekkers in ruil voor de gevonden parels.
  • Speel het spelletje ‘haai, ik heb je’. Dit is eigenlijk gewoon tikkertje, maar nu is de tikker verkleed als haai. Dat kun je doen door een haaienvin te knippen uit een stuk karton. Maak deze met een elastiekje vast aan het hoofd van de tikker. Als iedereen af is, wordt iemand anders de haai.
  • Of speel het octopusspel. Dit is ook tikkertje, maar net iets anders. Eén kind is de tikker en probeert alle vissen (de andere kids) te vangen. Als een ‘vis’ gevangen is, wordt dit een ‘tentakel’ en helpt de ‘vis’ om meer andere ‘vissen’ te vangen. Het kind dat als laatste overblijft, wint.