Geen categorie

Nederlanders besteden veel tijd aan uiterlijke verzorging

Hoeveel tijd besteed jij aan je uiterlijk? Terwijl de één uren voor de spiegel staat, is de ander binnen een kwartier klaar om de deur uit te gaan.

Uit onderzoek van gfk blijkt dat Nederlandse mannen en vrouwen 0,6 uur per week meer tijd aan uiterlijke verzorging besteden dan het wereldwijde gemiddelde van vier uur per week.

Maar wij Nederlanders zijn nog lang niet zo ijdel als de Italianen, Argentijnen en Amerikanen: zij besteden rond de 5,6 uur en 5,3 uur per week aan hun persoonlijke verzorging. Onder die persoonlijke verzorging rekent het onderzoeksbureau onder andere douchen, make-up aanbrengen, haar stijlen, scheren en kleren uitkiezen en aantrekken.

De voornaamste reden dat Nederlanders zo veel tijd aan hun uiterlijk besteden is vooral om zich goed te voelen over zichzelf (66%). Maar we maken ons ook mooier om onze partner tevreden te stellen (40%) en om een goede indruk te maken op nieuwe mensen (37%). Ook het cliché dat vrouwen toch echt ijdeler zijn dan mannen wordt door dit onderzoek bevestigd: vrouwen besteden 1,4 uur per week meer aan hun uiterlijk dan mannen.

Bron: Nu.nl

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram