Geen categorie

Moet THT weg of blijven?

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders hun voedsel weggooit, omdat de Tenminste Houdbaarheid Datum overschreden is, terwijl je dit vaak nog wel kunt gebruiken?

Uit een onderzoek van Tetra Pak is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders de verwarrende houtbaarheidsdata de boosdoener noemen van voedselverspilling. Ook is een derde van de Nederlanders bang om ziek te worden van producten die zij na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Het blijkt namelijk dat veel mensen THT in de war halen met TGT (Te Gebruiken Tot).

Maar daar moet verandering in komen vindt Tetra Pak. 13 voedingsexperts bogen zich over het probleem en hebben 5 nieuwe namen bedacht: kwaliteit gegarandeerd tot, na (datum) kijken, ruiken en proeven, kijken, ruiken en proeven vanaf (datum), best te gebruiken voor en optimaal tot. ‘Kwaliteit gegarandeerd tot’ krijgt de meeste stemmen. Ze vinden deze aanduiding beter dan de huidige, omdat het verduidelijkt dat producten nog prima te consumeren zijn na het verstrijken van deze datum. Daarnaast geven 3 van de 5 Nederlanders aan, met de nieuwe aanduiding, minder voedsel weg te gooien waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Bekijk ook het onderstaande filmpje:

Welke aanduiding vind jij het handigst?

Foto: Screenshot van YouTube

Reageer op dit artikel

Rijojo

Ik maak mij daar ook niet druk om want gebruik vaker na de datum als het er nog goed uitziet .

Beantwoorden
petravdelst@hotmail.com

Ik letvwel op de tht datum. Heb een chronische darm aandoeningen dus ben wel voorzichtig. Maar gooi niet meteen weg als de tht datum voorbij is, ligt aan product

Beantwoorden

Instagram