Geen categorie

Manon: “Hier doe ik het voor…”

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Deze week vertelt ze over de laatste (emotionele) loodjes.

“Dit weekend ben ik lekker naar Londen geweest dus van trainen is weinig gekomen, ik ben trouwens vorige week wel voor het eerst gevallen met de fiets. Het is nogal een toestand om mijn voeten vast te zetten op de pedalen, dus meestal maak ik maar 1 voet los als we ergens stoppen… Ik leunde alleen per ongeluk iets te veel naar de kant waar mijn voet nog vast zat… En toen viel ik dus om… Terwijl ik stilstond… Echt, mijn vriend kwam niet meer bij.

Praktisch
Aankomende zondag vertrekken ik met mijn team Medsports richting Frankrijk. We hebben een huis op de berg gehuurd dus we kunnen ons optimaal voorbereiden. Dinsdagochtend hebben we nog een workshop over hoe je het beste kunt zitten op de fiets als je klimt en hoe je een bocht goed door moet rijden, ik denk dat we er daarna helemaal klaar voor zijn!

Emotioneel
Doordat we nu veel aan het regelen zijn en ik met praktische zaken in mijn hoofd bezig ben, sta ik iets minder stil bij waarom ik de Alpe d’HuZes ga rijden. Daarom ga ik op zondag, voordat we vertrekken, nog naar het graf van mijn moeder. Ik denk dat bij het halen van de finish op 6 juni er wel een emotionele ontlading zal zijn. Mijn moeder zal daar natuurlijk niet bij zijn en ook mijn vader is er niet, hij vindt het te heftig en past op de kleine van mijn broer in Nederland.

Hier doe ik het voor
Op 7 juni hebben we alle tijd om de emoties te laten zakken en te genieten van onze prestatie. Het is een heel dubbel gevoel dat het nu zo dichtbij komt. We hebben nog ongeveer € 1.000,- nodig om bij ons totaal van € 12.500,- te bereiken. Dat geld is allemaal voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Daar doe ik het voor… en voor mijn moeder natuurlijk.”

Aankomende maandag belt Manon vanuit Frankrijk om te vertellen hoe het daar is. Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.
 

Reageer op dit artikel

Instagram