Geen categorie

Kattencafé in Nederland

Ben jij dol op katten? Breng dan in september een bezoekje aan het eerste kattencafé in Amsterdam!

Een kattencafé is wereldwijd niets nieuws, maar in Nederland wel. Het eerste kattencafé opende in 1998 al in Taiwan en is het nu vooral erg populair in Japan. Kopjes wordt het eerste kattencafé van Nederland. In het kattencafé vinden katten uit Amsterdamse asielen of katten die niet meer in hun eigen huisje kunnen blijven wonen een nieuw onderkomen. En de bezoeker vindt kattenliefde, goede koffie en vers gebakken taart.

De initiatiefneemster van dit kattencafé is Lenny Popelier. Zij bezocht vorig jaar in Tokyo een kattencafé en werd onmiddellijk verliefd op het fenomeen. Ze startte begin juni een crowdfundingcampagne om haar plannen te realiseren en heeft inmiddels ruim 90 procent van het totaalbedrag opgehaald. Mensen kochten via een website koppen koffie, T-shirts en boekten alvast privéfeestjes. Lenny hoopt op maandag 14 juli, de laatste dag van de van de campagne, het volledige bedrag bijeen te hebben. Lenny zoekt nog naar een geschikte locatie, maar hoopt in september haar deuren te openen in Amsterdam-Noord.

Wil je meer lezen of doneren? Kijk dan op website van Lenny. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Zou jij een bezoekje willen brengen aan dit café?

Nee

😮 Katten in een café? Sorry hoor, dit gaat te ver. Straks zitten er kattenharen in de koffie enz..brrrr…Mensen weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten verzinnen. Wat is het volgende: Paardencafé? 😡

Nee

Ik ben helaas behoorlijk allergisch voor katten. Een bezoek aan dit café eindigt in een dag lang rode tranende ogen, kriebelende keel, snotneus, kriebelende oren en overal rode bulten… Geen pretje dus, maar ik wens andere mensen die het wel leuk vinden veel plezier. Graag wel een waarschuwing op de deur dat er katten zijn!

Ja, zeker weten!

Wauw wat een fantastisch idee en dat het dan ook nog verwezenlijkt gaat worden , alvast heel veel succes toegewenst.En wie er vies van is blijft maar lekker weg. Aldus een dierenvriend

Groet Jolanda

Ja, zeker weten!

Leuk hoor ik kom zeker gr sannie

Instagram