Geen categorie

Herdenking busongeluk

Zometeen, om 10.25, begint op Nederland 1 de herdenking van het busongeluk in Zwitserland waarbij 6 volwassenen en 22 kinderen (waarvan 6 Nederlandse) omkwamen vorige week.

Als afgevaardigden van Nederland zullen onder andere Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander aanwezig zijn. Tijdens de dienst zal de premier van België spreken, maar ook de nabestaanden krijgen het woord. Zanger Bart Peeters zal de dienst begeleiden.

Van telegraaf.nl: "De dienst begint met het binnendragen van 15 lijkkisten, voor 14 kinderen en hun leerkracht. Eén kind wordt op verzoek van de ouders in eigen kring begraven. De administratief medewerkster die met de skireis meeging en ook omkwam, is dinsdag al begraven. Op het podium staan wel hun foto's."

Reageer op dit artikel

Ga jij kijken?

Nee, maar ik zou het wel willen.

Ik ben aan het werk, maar zou anders wel willen kijken. Vanavond op het journaal misschien. Zo triest.

Ja, ik ga kijken.

Laat uw steunbetuiging voor de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland achter @ http://nl.respectance.com/Busongeluk_Zwitserland

Ja, ik ga kijken.

Ik heb een stukje gekeken,maar kon het absoluut niet droog houden.Ben zelf moeder van 2 jonge kinderen(7 en 2 jaar) en zwanger van de 3de.Je moet er niet aan denken dat dit je overkomt.Ik leef mee met de ouders,familie en vrienden,vreselijk.
Je vraagt je toch af moet je kind nog wel mee met schoolreisje????Nog even en dan gaat de oudste ook weer op schoolreis……pfff moet er niet te veel aan denken.

Ja, ik ga kijken.

Om stil te staan de overledenen en bij de nabestaande van het ongeluk.

Nee.

Het is intussen 2 dagen later,heb niet bewust gekeken.Zat in een wachtkamer en werd er wel mee geconfronteerd.Hier was ik echt niet blij mee…vond het verschrikkelijk,al die kisten op een rij!!Eerlijk gezegt hoeft het van mij ook niet op tv,zo’n herdenkingsdienst…voelt voor mij altijd een beetje alsof je iets afpakt van de mensen voor wie het allemaal ècht hun verdriet is.
Ik vind het verschrikkelijk…al die (meest jonge)mensen die omgekomen zijn bij zo’n stom ongeluk,maar het is niet mijn verdriet en gemis….voel mij een beetje een pottekijker als ik dan naar zoiets als een herdenkingsdienst zit te kijken.
Nou ja….weet niet zo goed hoe ik het op moet schrijven,hoop dat jullie snappen wat ik bedoel.

Anoniem

Nee.

ik wist het niet, dat die uitzending was

Instagram