Geen categorie

DNA Onbekend: de moeder van Brigitte wil niet zeggen wie haar vader is

Via DNA Onbekend probeert Brigitte te ontdekken wie haar vader is. Haar moeder wil dit haar namelijk niet vertellen.

De moeder van Brigitte, Ria, ging zo vaak als mogelijk op stap met haar oudere zus en een vriendin. Dit stopte toen ze op 21-jarige leeftijd in verwachting raakte van Brigitte. Ria wilde niets van haar baby weten. Zo weigerde ze de wandelwagen te pakken en met de baby naar buiten te gaan. Bovendien liet ze niemand weten wie de biologische vader van haar kindje is. Zelfs haar familie liet zij in onwetendheid. 

Wie is mijn vader? 
Een paar jaar later ontmoet Ria een nieuwe man. Ze trouwt met hem en krijgt nog een dochter. Brigitte krijgt te horen dat deze nieuwe man haar vader is, maar dit geloofde ze niet. Toen ze haar moeder hiermee confronteerde, werd het gesprek snel afgekapt. Brigitte vond dat haar moeder er wel erg luchtig over deed.

Een vaderfiguur
Als Brigitte kanker krijgt, is de drang naar informatie nog groter. Ze verlangt enorm naar een vaderfiguur. Als haar moeder wéér weigert informatie te geven, verbreekt Brigitte het contact. 

Contact met vroegere stapvriendin 
De tante van Brigitte, Sonja, werd twee jaar geleden buren met een vroegere stapvriendin van Ria. De vrouwen raakten in gesprek over het verleden en zo komt Sonja aan twee namen van mannen die qua uiterlijk op Brigitte lijken. Deze nieuwe informatie geeft weer hoop. Van één man, Carlos, is de achternaam bekend. Brigitte vindt hem op Facebook en bekijkt zijn foto's. Ze herkent zichzelf in de man en zoekt contact. De andere man, Franklin, wordt opgespoord door DNA Onbekend. Carlos en Franklin doen allebei een DNA test. Maar dan loopt Brigitte opnieuw tegen een grote teleurstelling aan. De DNA testen zijn negatief.

Voet bij stuk
Brigitte is verdrietig. Nog één keer krijgt Ria de vraag om te vertellen wie Brigitte's vader is. Ze houdt haar lippen stijf op elkaar en hiermee is haar dochter dus terug bij af.  

Het verhaal van Brigitte was gisteravond om 20.30 uur te zien op NPO 1. Gemist? Kijk hier de aflevering terug. Meepraten over dit verhaal? Dat kan hieronder.  

Reageer op dit artikel

Instagram